Abonneer op onze blog

  • Home
  • Blog
  • Ik wil meer weten over die oplossing!

Ik wil meer weten over die oplossing!

Snelheid, herschrijfbaar, uitbreidbaar, weinig administratie en fysiek te scheiden van de productiedata: dit zijn de vijf eisen die iedereen aan een back-up zou moeten stellen. Velen denken dan snel aan een back-up in de cloud en het is waar dat deze manier van een back-up maken aan deze eisen voldoet. Het addertje onder het gras zit echter in het restoren: om alle data vanaf de cloud bij een calamiteit terug te krijgen via een internetverbinding, kan al gauw twee weken duren. Twee weken waarin het bedrijf stilligt en dat betekent letterlijk kostbare tijd. Komt nog bij dat de grote clouddiensten de data over servers over de hele wereld verspreiden. 'Simpel' vragen om de hard-disc met de back-up zit er dus niet in.

Silent Bricks

De meest ideale oplossing is daarom gelegen in Silent Bricks, die wij onder meer leveren aan back-up providers. Niet te verwarren met cloudproviders. Een back-up provider werkt wel via de cloud, maar slaat de data op op een eigen Silent Brick. Sterker nog: die Silent Brick is van de klant zelf, zodat niemand anders er aanspraak op kan maken. Data én hardware zijn van de klant. Zo worden de voordelen van cloud en van opslag op Silent Bricks samengevoegd.

Eigen data en hardware

De data staan bovendien op de eigen Silent Bricks, die prima transportabel zijn. In het geval van een calamiteit, kan de back-up binnen enkele uren zorgen voor een operationeel systeem. Anders dan de weken die het kost om data vanaf de cloud via het internet terug te krijgen. Silent Bricks hebben een interne beveiliging, zodat databehoud in hoge mate gegarandeerd wordt. Helemaal optimaal is de situatie met een back-up op een eigen brick 'in house' én een back-up bij de back-up provider.

Meer weten over Silent Bricks? Neem eens vrijblijvend contact met ons op! We leggen het met plezier aan u uit.

 

Contact

Over ons

Wij zijn een klein creatief team gespecialiseerd in digitale opslagsystemen voor archief, back-up en content distribution. Ons doel is voor alle klanten de meest optimale oplossing te vinden en de klanten bij het gebruik van onze systemen perfect te ondersteunen.

Laatste blogs

De do's en don'ts van een NAS

Geschreven op 24 juli 2019


Nog even over de cloud

Geschreven op 10 juli 2019

Schrijf nu in voor tips en info

COMEX logoSchrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld u hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.

Naam
E-mailadres


Adres

COMEX
Vogt 21, 6422 RK Heerlen

+31-43-3088400
office@comex.eu
support@comex.eu