Abonneer op onze blog

  • Home
  • Blog
  • AVG: waar staan je klantgegevens?

AVG: waar staan je klantgegevens?

Het recht op vergetelheid in de AVG stelt dat je als bedrijf of organisatie persoonlijke klantgegevens moet kunnen verwijderen. Maar waar staan die gegevens? Zijn ze ook voor marketingdoeleinden gebruikt? Wat heeft het callcenter aan gegevens? Weet je sowieso aan wie je welke klantgegevens hebt doorgegeven?

Is alles verwijderd?

Bedenk dat je een back-up in de cloud hebt gemaakt. Vaak weet je niet waar de gegevens staan. Maar ook een back-up op een tape heeft nadelen, want een los gegeven op een tape vind je niet zo maar. Je kunt een tape alleen in zijn geheel teruglezen en je kunt dus niet een los gegeven van een tape wissen. En wacht dacht je van e-mails? Daar staan ook persoonsgegevens in en veel bedrijven maken onder andere voor mail gebruik van een clouddienst. Verwijder eens een mail uit je gmail. Weet je dan zeker dat alles werkelijk is verwijderd?

Lokale opslag is zo gek nog niet

Bewust zijn van deze verantwoordelijkheid is een eerste stap. Daarna is het een kwestie van uitvoeren. Een certificaat van je dienstverlener/clouddienst dat de gegevens daadwerkelijk verwijderd zijn, is een oplossing. Dan weet je nog niet heel zeker dat het inderdaad zo is, maar kun je de verantwoordelijkheid in ieder geval verplaatsen. Nog beter is het om lokaal te werken en dan praten wij natuurlijk graag over de Silent Bricks. Klinkt misschien als een stapje terug, maar dat is het niet. Gezien de bandbreedte van de gemiddelde internetverbinding en kosten van dienstverlening van cloudproviders, is lokaal een prima optie. Gegevens zijn snel gevonden, eventueel gewist of gekopieerd. Extra voordeel is dat een back-up snel teruggezet is in het geval van een calamiteit.

Contact

Over ons

Wij zijn een klein creatief team gespecialiseerd in digitale opslagsystemen voor archief, back-up en content distribution. Ons doel is voor alle klanten de meest optimale oplossing te vinden en de klanten bij het gebruik van onze systemen perfect te ondersteunen.

Laatste blogs

De do's en don'ts van een NAS

Geschreven op 24 juli 2019


Nog even over de cloud

Geschreven op 10 juli 2019

Schrijf nu in voor tips en info

COMEX logoSchrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld u hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.

Naam
E-mailadres


Adres

COMEX
Vogt 21, 6422 RK Heerlen

+31-43-3088400
office@comex.eu
support@comex.eu