Abonneer op onze blog

  • Home
  • Blog
  • Service en datamigratie voor jukeboxes

Service en datamigratie voor jukeboxes

JVC en Disc jukeboxen

Sinds de oprichting van COMEX meer dan 25 jaar geleden houden wij ons bezig met de archivering van data op onder andere optische dragers in libraries. Nog steeds zijn veel jukeboxen van JVC, Disc en Plasmon in bedrijf.

De grote voordelen van archivering op optische datadragers zijn de duurzaamheid van het medium en de compatibiliteit omdat de dragers met gestandaardiseerde technieken beschreven worden en daarom in elk beschikbaar loopwerk uit te lezen zijn. Vaak is het wenselijk een jukeboxsysteem zolang mogelijk in bedrijf te houden, ook als het een systeem is dat al jarenlang niet meer gefabriceerd en verkocht wordt.

Voor alle door COMEX verkochte systemen bevoorraden wij onderdelen zodat ook jaren na de End-of-Service-mededeling van de fabrikant nog reparaties door ons doorgevoerd kunnen worden. Hierdoor kunnen wij nog bijna alle jukeboxen van Disc, Plasmon en JVC repareren en hebben zelf nog onderdelen voor sommige jukeboxen van Pioneer en Grundig op voorraad.

Problemen ontstaan soms ook door de softwareomgeving omdat te vele verschillende factoren zoals besturingssysteem, servicepack of de firmware van het systeem een rol spelen. Bij softwareproducten die niet meer ontwikkeld worden zoals iXOS, Legato of Smart Storage blijft dan uiteindelijk alleen nog de vervanging van de software als optie. Maar ook hier kunnen wij met PoINT Storage Manager, Qstar Archive Storage Manager of de StorEasy Blu-Arc Datamanager verschillende mogelijkheden bieden ook van de softwarekant een jukebox in bedrijf te houden.

En als het dan toch eens tot een vervanging van het gehele systeem komt of als er nog datadragers zijn die niet meer ingelezen kunnen worden omdat de nodige hardware ontbreekt kunnen wij meestal met onze migratieservice ook hier helpen

Meer weten? Neem contact met ons op!

Contact

Over ons

Wij zijn een klein creatief team gespecialiseerd in digitale opslagsystemen voor archief, back-up en content distribution. Ons doel is voor alle klanten de meest optimale oplossing te vinden en de klanten bij het gebruik van onze systemen perfect te ondersteunen.

Laatste blogs

De do's en don'ts van een NAS

Geschreven op 24 juli 2019


Nog even over de cloud

Geschreven op 10 juli 2019

Schrijf nu in voor tips en info

COMEX logoSchrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld u hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.

Naam
E-mailadres


Adres

COMEX
Vogt 21, 6422 RK Heerlen

+31-43-3088400
office@comex.eu
support@comex.eu