Abonneer op onze blog

  • Home
  • Blog
  • Flexibiliteit in opslag gevraagd en geboden!

Flexibiliteit in opslag gevraagd en geboden!

Opslag van data lijkt misschien simpel en technisch gezien is dat vaak ook zo. Maar het medium om die data op op te slaan, kan behoorlijk verschillen. Hoe maak je de juiste keuze? Elk systeem heeft z'n voor- en nadelen. Wat je het liefst zou willen is één systeem voor opslag en dit systeem op flexibele wijze inzetten.

Silent Bricks

En het leuke is: dat kan. Silent Bricks zijn er als 'standaard' bricks, met harde schijven. Maar ze zijn er ook met flash-disks, SSD's. Die zijn iets sneller. En beide versies zijn er ook met een hardware WORM controller, zodat gegevens niet gewist kunnen worden. Aanvullend kunnen de bricks op vier verschillende manieren geformatteerd worden. Twee soorten van een secureNAS-systeem, met tweevoudige en drievoudige pariteit: binnen één brick mogen twee of drie harde schijven uitvallen zonder dat de data verloren gaan. Je kunt de bricks ook formatteren als een lineair file systeem, zodat een gebruiker alleen maar data bij kan schrijven. En je kunt een brick formatteren alsof het een tape unit zou zijn, de VTL-modus.

Aanpassen naar believen

In een computeromgeving waar bijvoorbeeld standaard met een tape library gewerkt wordt, kun je de Silent Bricks gewoon toepassen. De bricks werken alsof ze (in dit geval) een tape zijn. Er is geen andere software nodig, of andere aanpassingen. De vertrouwde en betaalde software blijft gewoon werken. Zo kan iedere gebruiker in de vertrouwde omgeving blijven werken. Mocht dan toch besloten worden om de storage omgeving te wijzigen, kan de brick eenvoudig aangepast en anders geformatteerd worden. De verschillende systemen kunnen ook tegelijkertijd door elkaar gebruikt worden. En als de storagebehoefte groeit, plaats je er gewoon een brick bij!

Meer informatie? Informeer eens naar de mogelijkheden!

Contact

Over ons

Wij zijn een klein creatief team gespecialiseerd in digitale opslagsystemen voor archief, back-up en content distribution. Ons doel is voor alle klanten de meest optimale oplossing te vinden en de klanten bij het gebruik van onze systemen perfect te ondersteunen.

Laatste blogs

De do's en don'ts van een NAS

Geschreven op 24 juli 2019


Nog even over de cloud

Geschreven op 10 juli 2019

Schrijf nu in voor tips en info

COMEX logoSchrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld u hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.

Naam
E-mailadres


Adres

COMEX
Vogt 21, 6422 RK Heerlen

+31-43-3088400
office@comex.eu
support@comex.eu