Abonneer op onze blog

  • Home
  • Blog
  • Zo kun je je back-up verkleinen!

Zo kun je je back-up verkleinen!

Veel organisaties kennen het probleem: een enorme hoeveelheid data, waarvan dagelijks een back-up gemaakt moet worden. In sommige gevallen is die hoeveelheid zo groot, dat het maken van een back-up langer duurt dan 24 uur. Een probleem is geboren en in feite is dat al zo als het back-uppen langer duurt dan 12 uur, omdat het maken van een back-up dan al gebeurt terwijl mensen nog met de data werken. De oplossing is eenvoudig: zorg dat je minder moet back-uppen. Hoe eenvoudig ook, veel bedrijven en organisatie beseffen dit niet.

Ongewijzigde data

Zo'n 70 tot 98 procent van de data op een fileserver, zijn statische data die dus niet wijzigen. Bijvoorbeeld Word-documenten van enkele jaren oud. Facturen. Presentaties. Oude bestanden waarvan elke dag opnieuw een back-up wordt gemaakt. Daar ligt heel eenvoudig de winst voor het oprapen. Door oudere data niet elke dag te back-uppen, kun je veel sneller werken. De hoeveelheid groeit altijd en het is mede daarom slim om te kijken welke data gewijzigd is. Als het niet gewijzigd is, kunnen data opgeslagen worden in de archiefstorage, die niet meegenomen wordt in de dagelijkse back-up. Zo kun je tijd besparen, maar ook licentiekosten voor je software.

Flexibiliteit gevraagd!

Het prettige aan Silent Bricks is in dit kader flexibiliteit. Mocht je op een moment toch meer opslagruimte nodig hebben voor de back-up, dan kan dat met Silent Bricks eenvoudig opgevangen worden. Zijn data echt sterk verouderd en mogen ze verwijderd worden, dan maak je de Silent Brick gewoon vrij en je kunt 'm opnieuw formatteren om te gebruiken op de manier zoals je wilt.

Contact

Over ons

Wij zijn een klein creatief team gespecialiseerd in digitale opslagsystemen voor archief, back-up en content distribution. Ons doel is voor alle klanten de meest optimale oplossing te vinden en de klanten bij het gebruik van onze systemen perfect te ondersteunen.

Laatste blogs

De do's en don'ts van een NAS

Geschreven op 24 juli 2019


Nog even over de cloud

Geschreven op 10 juli 2019

Schrijf nu in voor tips en info

COMEX logoSchrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld u hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.

Naam
E-mailadres


Adres

COMEX
Vogt 21, 6422 RK Heerlen

+31-43-3088400
office@comex.eu
support@comex.eu