Abonneer op onze blog

  • Home
  • Blog
  • Silent Bricks vs LTO: voorbij de aanschafkosten

Silent Bricks vs LTO: voorbij de aanschafkosten

Niet zo vreemd dat de wereld van broadcasting en film grote hoeveelheden data moet opslaan. We weten allemaal van onze smartphones dat het opslaan van beeldmateriaal nu eenmaal veel geheugenruimte vraagt. Voor deze specifieke branche geldt bovendien dat het materiaal desgewenst snel bewerkt moet kunnen worden. Veel bedrijven in broadcasting werken voor opslag met LTO-tapes. Opnames gemaakt in verre delen van de wereld moeten transportabel zijn en dat zijn LTO-tapes.

Vergissing

LTO-tapes zijn echter nogal kwetsbaar en het transport is daarom al een heikele zaak. Er is een alternatief: Silent Bricks. Maar als leverancier van Silent Bricks krijgen wij vaak te horen dat ze voor deze use case te duur zijn. LTO is goedkoop en volgens de berekeningen van veel bedrijven in broadcasting is het goedkoper om vier keer een LTO te maken dan één Silent Brick te gebruiken. Er is echter een grote maar aan deze bewering. De maar is dat deze berekening een vergissing is, of op z'n minst vraagt om een grote nuancering.

Alle kosten meeberekenen!

Bij het vergelijken van de kosten worden namelijk niet alle kosten meeberekend. Tot bepaalde opslaghoeveelheden zijn Silent Bricks zelfs iets goedkoper. Belangrijker is dat bij een ongeveer gelijke aanschafprijs, andere punten in het voordeel van Silent Bricks zwaarder gaan wegen. Veel grotere veiligheid, snelheid en flexibiliteit bijvoorbeeld. Als de opslag richting de enkele Petabytes gaat, zijn de LTO's iets goedkoper. Maar de kosten voor de infrastructuur (ruimte) zijn veel hoger en dat is een niet te verwaarlozen kostenpost. Silent Bricks zijn onderhoudsvrij, of beter: het onderhoud is in het servicecontract inbegrepen. De administrator heeft werkelijk geen omkijken naar zo'n systeem: de besparingen op personeelskosten kunnen zo behoorlijk oplopen!

Conclusie

Volgens deze berekeningen zijn Silent Bricks zelfs behoorlijk goedkoper dan LTO-tapes. Tel daar dan de technische voordelen van Silent Bricks bij op en onze keuze is gemaakt. Kijk bij de aanschaf van een systeem voor de opslag van grote hoeveelheden data daarom niet alleen naar de aanschafkosten!

Contact

Over ons

Wij zijn een klein creatief team gespecialiseerd in digitale opslagsystemen voor archief, back-up en content distribution. Ons doel is voor alle klanten de meest optimale oplossing te vinden en de klanten bij het gebruik van onze systemen perfect te ondersteunen.

Laatste blogs

De do's en don'ts van een NAS

Geschreven op 24 juli 2019


Nog even over de cloud

Geschreven op 10 juli 2019

Schrijf nu in voor tips en info

COMEX logoSchrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld u hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.

Naam
E-mailadres


Adres

COMEX
Vogt 21, 6422 RK Heerlen

+31-43-3088400
office@comex.eu
support@comex.eu