Abonneer op onze blog

Maak uw back-up hackerproof!

Ransomware die de back-up gijzelt en versleutelt. Ga er maar aan staan, want het ontneemt je de kans om versleutelde reguliere data te vervangen. Zie onze vorige blog! Dat dit in de praktijk inmiddels werkelijkheid is geworden, is al gebleken. Klanten van Comex informeren naar een 'hackerproof back-up'. Ook bekend als 'Air Gap' of 'offline back-up'. Anders gezegd: een veilige back-up is een back-up die je offline kunt halen en fysiek kunt scheiden van het initiële systeem.

Air gap

Air Gap wil zeggen dat je als het ware tussen je back-up en IT-infrastructuur 'een stukje lucht' hebt, zodat geen data overgedragen kan worden. Een fysieke scheiding dus. Met Silent Bricks kan dat heel eenvoudig: je maakt je back-up en je haalt de brick los. Daarmee ben je 100 procent veilig voor deze nieuwe vorm van ransomware, om de simpele reden dat deze brick niet door ransomware benaderd kan worden. Een echte hackerproof back-up.

Offline en online

Het kan natuurlijk zijn dat je niet bang bent voor hackers, maar wel voor ransomware. Dan is het voldoende als je de brick offline zet. Het verschil: als de brick offline is, kan ransomware of een virus of andere malware er niet bij. De brick is immers niet beschikbaar in het systeem. Een hacker die bijvoorbeeld het wachtwoord van de administrator gehackt heeft, kan de brick wel weer online zetten. Alleen offline zetten is dus niet hackerproof, maar wel ransomwareproof, want software kan dat online zetten niet doen. Hackerproof wordt het wel door de brick dus fysiek uit het systeem te verwijderen. Tuurlijk, een hacker kan met een inbreker samenwerken, die de brick weer in het systeem doet. Maar ook daar kun je je tegen beveiligen, al is dat niet onze expertise.

Contact

Over ons

Wij zijn een klein creatief team gespecialiseerd in digitale opslagsystemen voor archief, back-up en content distribution. Ons doel is voor alle klanten de meest optimale oplossing te vinden en de klanten bij het gebruik van onze systemen perfect te ondersteunen.

Laatste blogs

De do's en don'ts van een NAS

Geschreven op 24 juli 2019


Nog even over de cloud

Geschreven op 10 juli 2019

Schrijf nu in voor tips en info

COMEX logoSchrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld u hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.

Naam
E-mailadres


Adres

COMEX
Vogt 21, 6422 RK Heerlen

+31-43-3088400
office@comex.eu
support@comex.eu