Abonneer op onze blog

  • Home
  • Blog
  • Ken jij de vier pijlers van secundaire storage?

Ken jij de vier pijlers van secundaire storage?

In een goede keuze voor secundaire storage speelt allereerst de veiligheid een rol. De beveiliging bekijken wij weer op verschillende niveaus.

Toegangsniveau

Beveiliging op toegangsniveau is essentieel om beveiligd te zijn tegen dataverlies of -manipulatie door aanvallers of gebruikersfouten. Afhankelijk van de toepassing zijn regelmatige of zelfs automatische snapshots en de bescherming door hardware-WORM de juiste keuze. Toenemend waargenomen aanvallen door bijvoorbeeld ransomware, maar ook bewuste of abusieve pogingen om data te wissen, worden zo effectief verhinderd.

Hardwareniveau

Beveiliging op hardwareniveau is belangrijk om tegen dataverlies door uitval van gegevensdragers beschermd te zijn. Dit wordt bereikt door kopieën of redundantie, zodat een gedefinieerd aantal van de gebruikte gegevensdragers uit kan vallen zonder dat dataverlies optreedt. Hardware moet op zichzelf al veilig genoeg zijn, je wilt immers geen back-up van een back-up moeten maken omdat je daar niet zeker van bent.

Systeemniveau

Beveiliging op systeemniveau is bedoeld om tegen dataverlies door totale uitval beveiligd te zijn. Als een systeem door brand, waterschade of diefstal niet meer bruikbaar of toegankelijk is, helpt ook de beste technologie niet meer. Deze calamiteiten kunnen alleen door een replicatie naar een tweede locatie opgevangen worden. Meestal moet hiervoor het gehele systeem identiek gespiegeld worden, sommige systemen staan ook het repliceren naar een tweede locatie op dataniveau toe. Het voordeel van de replicatie op dataniveau is duidelijk: beide systemen kunnen op hun locatie als productiesysteem gebruikt worden en telkens naar de andere locatie repliceren.

Zorg en ICT

De keuze voor een goed secundaire storage is zeker in de zorg van groot belang. Op de Zorg & ICT-beurs van 12 tot en met 14 maart in de Jaarbeurs te Utrecht geven we uitgebreid informatie en seminars om de vier pijlers voor een goede keuze toe te lichten. Via onderstaande button kun je toegangskaarten voor de beurs verkrijgen en je inschrijven voor een van de seminars!


Bezoek ons op de Zorg & ICT 2019


Contact

Over ons

Wij zijn een klein creatief team gespecialiseerd in digitale opslagsystemen voor archief, back-up en content distribution. Ons doel is voor alle klanten de meest optimale oplossing te vinden en de klanten bij het gebruik van onze systemen perfect te ondersteunen.

Laatste blogs

De do's en don'ts van een NAS

Geschreven op 24 juli 2019


Nog even over de cloud

Geschreven op 10 juli 2019

Schrijf nu in voor tips en info

COMEX logoSchrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld u hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.

Naam
E-mailadres


Adres

COMEX
Vogt 21, 6422 RK Heerlen

+31-43-3088400
office@comex.eu
support@comex.eu