Abonneer op onze blog

  • Home
  • Blog
  • De tweede pijler van secundaire storage: flexibiliteit

De tweede pijler van secundaire storage: flexibiliteit

Veel aandacht (en budget) gaat steevast uit naar primaire storage, maar zoals we al eerder zeiden: de secondaire storage is het ware werkpaard. Hier bevindt zich ongeveer 80 procent van het datavolume. Dit volume kan vele terabytes of zelfs petabytes bevatten. Je wilt er graag zeker van zijn dat deze grote hoeveelheid data goed staat opgeslagen. Ondanks uitbreiding van de hoeveelheid data - en dat gebeurt voortdurend - wil je alle data niet voortdurend verhuizen naar een nieuwe storage. Het kost tijd en geld én een extra storagesysteem dat aangeschaft moet worden. Het is zeer wenselijk dat secundaire storage lang meegaat. Dat geldt niet per se voor primaire storage: die wordt gemiddeld om de drie jaar vervangen.

Meegaan met de ontwikkelingen

Het is natuurlijk wel zaak dat de secundaire storage met die vervanging van de primaire storage (en wellicht een deel van de IT-omgeving) kan omgaan. Je hebt niets aan een secundaire storage die moet vervangen als je de primaire storage vervangt. Anders gezegd: het systeem moet zo flexibel zijn dat het met de snelle cycli in de IT mee kan gaan. De secundaire storage moet schaalbaar zijn, want je weet niet hoeveelheid data je over vijf of tien jaar hebt.

Verschuiven

Daar komt nog bij dat je nu nog niet weet hoe de secundaire storage over tien jaar verdeeld is. Heb je dan nog steeds 20 procent back-up en 40 procent archief? Of is het dan juist andersom? Dat vraagt om flexibiliteit om al deze mogelijkheden af te dekken om elastisch te kunnen schalen. Je wilt voor beide toepassingen makkelijk op- en af- kunnen schalen als dat nodig is. Interessant is ook de vraag of je secundaire storage eenvoudig uit kunt breiden met een nieuw systeem.

Connectiviteit

Ten slotte moet de connectiviteit van de secundaire storage flexibel zijn. Het kan goed zijn dat over enkele jaren hogere snelheden mogelijk of zelfs vereist zijn. Dat moet de secundaire storage wel aankunnen. Dat vraagt erom dat de secundaire storage niet hard gekoppeld is aan de server.

Zorg en ICT

De keuze voor een goed secundaire storage is zeker in de zorg van groot belang. Op de Zorg & ICT-beurs van 12 tot en met 14 maart in de Jaarbeurs te Utrecht geven we uitgebreid informatie en seminars om de vier pijlers voor een goede keuze toe te lichten. Via onderstaande button kun je toegangskaarten voor de beurs verkrijgen en je inschrijven voor een van de seminars!

Bezoek ons op de Zorg & ICT 2019


Contact

Over ons

Wij zijn een klein creatief team gespecialiseerd in digitale opslagsystemen voor archief, back-up en content distribution. Ons doel is voor alle klanten de meest optimale oplossing te vinden en de klanten bij het gebruik van onze systemen perfect te ondersteunen.

Laatste blogs

De do's en don'ts van een NAS

Geschreven op 24 juli 2019


Nog even over de cloud

Geschreven op 10 juli 2019

Schrijf nu in voor tips en info

COMEX logoSchrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld u hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.

Naam
E-mailadres


Adres

COMEX
Vogt 21, 6422 RK Heerlen

+31-43-3088400
office@comex.eu
support@comex.eu