Abonneer op onze blog

Het wordt onbewolkt!

Het wordt onbewolkt!

De trend is onmiskenbaar: uit het Netwrix Cloud Data Security Report 2019 blijkt dat meer en meer bedrijven en organisaties wereldwijd ervoor kiezen om hun data niet langer in de cloud, maar op een andere manier op te slaan. Dit 'unclouden' gebeurt met name vanuit het oogpunt van veiligheid (45 procent) en kosten (32 procent). Opmerkelijk, want vaak wordt als reden om voor de cloud te kiezen, juist de lage kosten aangestipt en daarbij wordt het feit dat de cloud niet 100 procent veilig is voor lief genomen. Oftewel: hier is iets aan de hand.

Kosten voor lief nemen

Zoals we in vorige blogs al hebben aangegeven, wordt het pas echt duur als je data daadwerkelijk uit de cloud wilt terughalen. Desalniettemin nemen steeds meer bedrijven het besluit om die kosten dan maar voor lief te nemen. En het is geen kleine beweging, de trend is absoluut groeiend. Een van onze resellers gaf zelfs aan dat 70 procent van zijn klanten unclouden. Misschien een extreem geval, maar toch. Het lijkt erop dat steeds meer ondernemers zich gaan beseffen dat opslag in de cloud prima is voor bepaalde vormen van data, maar zeker niet voor alles. Ter illustratie: van de ondervraagde deelnemers aan het onderzoek gaf zo'n 50 procent van de organisaties aan ook persoonlijke, financiële en bedrijfsgevoelige data in de cloud op te slaan. Zo'n 75 procent onderscheidt niet welke data in de cloud worden opgeslagen. Opvallend in het rapport is ook dat in het geval van een fout (data komen 'op straat' te liggen), 36 procent van de bedrijven niet weet waar de fout ligt en waarom het mis is gegaan.

Het kan anders

Opslag binnenshuis, zoals met de bekende Silent Bricks, geeft een veel kleinere kans op fouten en hackers. En eventuele fouten zijn makkelijker te herleiden. Juist organisaties die gevoelige data opslaan in de cloud, blijken regelmatig met accidents te maken te hebben. Zij leren echter wel van hun fouten en slaan allerlei gevoelige informatie na een fout niet langer op in de cloud. Zij kiezen alternatieven, waarbij wij natuurlijk de Silent Bricks van harte aanbevelen.

Contact

Over ons

Wij zijn een klein creatief team gespecialiseerd in digitale opslagsystemen voor archief, back-up en content distribution. Ons doel is voor alle klanten de meest optimale oplossing te vinden en de klanten bij het gebruik van onze systemen perfect te ondersteunen.

Laatste blogs

De do's en don'ts van een NAS

Geschreven op 24 juli 2019


Nog even over de cloud

Geschreven op 10 juli 2019

Schrijf nu in voor tips en info

COMEX logoSchrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld u hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.

Naam
E-mailadres


Adres

COMEX
Vogt 21, 6422 RK Heerlen

+31-43-3088400
office@comex.eu
support@comex.eu