Abonneer op onze blog

  • Home
  • Blog
  • Bepaal je opslagbehoefte: niet te groot, niet te klein

Bepaal je opslagbehoefte: niet te groot, niet te klein

Bepaal je opslagbehoefte: niet te groot, niet te klein

We merken dat onze klanten vaak worstelen met de vraag wat hun storagebehoefte nu daadwerkelijk is. En die vraag is ook niet altijd eenvoudig te beantwoorden, zeker omdat je naar de toekomst toe enige reserve wilt inbouwen. Storage, en zeker een archief, dijt bijna altijd alleen maar uit en krimpt zelden in. In veel gevallen wordt al enkele jaren vooruit gekeken: over 3 jaar heb je bijvoorbeeld 40 terabyte nodig en over 4 jaar 60 terabyte. Bij veel standaardsystemen moet je die hoeveelheden nu al aanschaffen.

Je koopt de opslag namelijk in een compleet kabinet met een bepaalde hoeveelheid storagecapaciteit. Soms kun je later nog iets bijplaatsen, maar ook dat gaat bijna altijd in grote stappen en moet je van tevoren een goede inschatting maken.

Niet te weinig, niet te veel

Een te grote inschatting geeft namelijk het gevaar op een verkeerde investering. De kans bestaat dat je veel van die dure opslag helemaal niet gebruikt. Te weinig is ook niet prettig, want in tweede instantie storagecapaciteit bij kopen is altijd duurder dan direct aangeschaft. Een goede inschatting is te maken door te kijken hoeveel je nu gebruikt en hoeveel twee jaar geleden? Wat is de groei per jaar? Ervan uitgaande dat de groei ongeveer gelijk blijft. Desalniettemin worden er regelmatig misschattingen gedaan, meestal te weinig. Als reactie daarop kopen IT-afdelingen tegenwoordig liever iets te groot in. Het risico daarvan is weer dat je wel betaalt voor het onderhoud en service van terabytes die je niet gebruikt, bovenop de grotere investering die je al hebt gedaan.

Investering behouden!

Silent Bricks kennen dit probleem niet. Heb je nu 30 TB nodig? Dan koop je 30 TB en je betaalt alleen de service over die hoeveelheid. Wil je naderhand meer TB's bijplaatsen? Geen probleem, je betaalt die extra opslag vanaf het moment dat het in gebruik wordt genomen. Daarnaast geldt dat je initiële investering niet verloren gaat als je gaat uitbreiden. Of je inschatting nu goed is of helemaal niet, die investering blijft intact. En je bespaart tot die tijd op service en onderhoud, simpelweg omdat je niet betaalt voor iets wat je (nog) niet nodig hebt.


Bezoek ons op de Infosecurity.nl, Data & Cloud Expo


Contact

Over ons

Wij zijn een klein creatief team gespecialiseerd in digitale opslagsystemen voor archief, back-up en content distribution. Ons doel is voor alle klanten de meest optimale oplossing te vinden en de klanten bij het gebruik van onze systemen perfect te ondersteunen.

Laatste blogs

De do's en don'ts van een NAS

Geschreven op 24 juli 2019


Nog even over de cloud

Geschreven op 10 juli 2019

Schrijf nu in voor tips en info

COMEX logoSchrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld u hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.

Naam
E-mailadres


Adres

COMEX
Vogt 21, 6422 RK Heerlen

+31-43-3088400
office@comex.eu
support@comex.eu