Abonneer op onze blog

  • Home
  • Blog
  • Bepaal soort en inhoud van je data voor de goede opslag

Bepaal soort en inhoud van je data voor de goede opslag

Bepaal soort en inhoud van je data voor de goede opslag

Nog niet zo lang geleden in het nieuws: ziekenhuizen dragen hun data over aan een derde partij, die de data ergens in de cloud opslaat. Punt is dat het hier privacygevoelige data gaat, zoals patiëntengegevens maar ook de personeelsadministratie. De vraag was of deze data conform de AVG werden opgeslagen. Uit onderzoek is gebleken dat het tot zover in orde is, maar het is wel zaak om erop te blijven letten dat deze data in de landen van de Europese Unie (of andere landen waarmee AVG-contracten zijn afgesloten) worden opgeslagen. De cloudprovider moet een kantoor in Europa hebben én een datacenter.

Bewustzijn!

Het onderzoek onderstreept het nog maar eens: ja, je kunt prima data in de cloud opslaan, maar wees je ervan bewust welke data dat zijn en wat je moet doen om aan alle eisen te voldoen om de opslag AVG-conform te houden. Of nog breder: er zijn heel veel verschillende manieren om data op te slaan, met hun eigen voor- en nadelen. Afhankelijk van de data moet je je bewust zijn van je keuze voor de manier van storage. Is het archiefdata of data die permanent wordt gebruikt? Waardevol of niet waardevol? En dus ook letten op de wettelijke eisen die gelden voor de opslag van deze specifieke data. Weet wat je hebt en waar je vervolgens voor kiest: de soort en inhoud van de data bepaalt de keuze voor de juiste opslag.

Derde partij

Komt nog bij dat uitbesteden aan een derde partij betekent dat je zeker moet weten dat deze partij ook op de hoogte is van de regels rondom de AVG en die ook daadwerkelijk handhaaft. Het betekent extra administratieve rompslomp en controles. Door de data gewoon zelf 'in huis' op te slaan ben je in één keer van al dat extra werk af. Data uit de gezondheidszorg bijvoorbeeld zijn bijna altijd gelabeld met een hoog privacygehalte. Maar dat geldt ook voor de personeelsadministratie van elk bedrijf en de database met klantcontactgegevens.

Infosecurity Data & Could Expo 2019

Dat het onderwerp speelt, blijkt uit de volgeboekte seminars die we verzorgen tijdens de Infosecurity Data & Could Expo 2019. Uiteraard zijn wij daar ook met onze stand te vinden, waar we graag alle informatie verstrekken. Graag tot ziens!


Bezoek ons op de Infosecurity.nl, Data & Cloud Expo


Contact

Over ons

Wij zijn een klein creatief team gespecialiseerd in digitale opslagsystemen voor archief, back-up en content distribution. Ons doel is voor alle klanten de meest optimale oplossing te vinden en de klanten bij het gebruik van onze systemen perfect te ondersteunen.

Laatste blogs

Data analytics vraagt om snelle beschikbaarheid van data

Geschreven op 02 juni 2020

Natuurlijk betaal je geen losgeld! Toch?

Geschreven op 12 mei 2020


Schrijf nu in voor tips en info

COMEX logoSchrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld je hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.

Voornaam
Achternaam
E-mailadres

Adres

COMEX
Vogt 21, 6422 RK Heerlen

+31-43-3088400
office@comex.eu
support@comex.eu