Abonneer op onze blog

Thuiswerkers opgepast!

Thuiswerkers opgepast!

Eerlijk is eerlijk: dankzij de cloud is het in deze tijden mogelijk om op grote schaal thuis te werken. En daar mogen we blij om zijn, want daarmee houden we het aantal besmettingen met het coronavirus hopelijk in de hand. Meestal gaat dat thuiswerken goed, maar we zien ook steeds meer de keerzijde van deze manier van werken.

Overbelast

Clouddiensten zijn momenteel overbelast. Een dienst als Microsoft Teams bijvoorbeeld wordt veel door scholen gebruikt en werkte de afgelopen week niet optimaal. Netflix heeft de kwaliteit van de videostreaming verlaagd om de IT-infrastructuur niet extra te belasten. Alles gaat via het internet en bij overbelasting krijg je als gebruiker niet de snelheid die je gewend bent. Dat kan de continuïteit van het bedrijf enigszins in gedrang brengen, je kunt immers niet zo snel reageren als anders.

Trage overdracht

Wat voor thuiswerken geldt, geldt ook voor dataoverdracht in de cloud. Back-uppen naar de cloud vraagt veel bandbreedte. Restores duren langer. Er staat bij wijze van spreken een flinke file op de digitale snelweg. Dan maakt het niet uit of je een Ferrari of een oude 2CV hebt, iedereen staat in de file met langzaam rijdend verkeer.

Data op locatie

De huidige situatie met massaal thuiswerken maakt daarom ook duidelijk dat het nodig is om data op locatie beschikbaar te hebben. Door overbelasting van het internet of in het geval van een storing, kun je namelijk data snel terugzetten en verder met het werk. Silent Bricks zijn prima vanuit thuis te benaderen en in het geval van een calamiteit kan de systeem-administrator de back-up snel terugzetten.

In onze volgende blog gaan we verder in op de gevaren van thuiswerken. Blijf gezond en schroom niet om ons te benaderen bij vragen over een goede opslag van data, ook in deze hectische tijden.


Klik hier voor gratis consult !

Contact

Over ons

Wij zijn een klein creatief team gespecialiseerd in digitale opslagsystemen voor archief, back-up en content distribution. Ons doel is voor alle klanten de meest optimale oplossing te vinden en de klanten bij het gebruik van onze systemen perfect te ondersteunen.

Laatste blogs

De do's en don'ts van een NAS

Geschreven op 24 juli 2019


Nog even over de cloud

Geschreven op 10 juli 2019

Schrijf nu in voor tips en info

COMEX logoSchrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld u hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.

Naam
E-mailadres


Adres

COMEX
Vogt 21, 6422 RK Heerlen

+31-43-3088400
office@comex.eu
support@comex.eu