Abonneer op onze blog

  • Home
  • Blog
  • Vijf harde eisen voor een back-up

Vijf harde eisen voor een back-up

Een zeer belangrijke eigenschap van een back-up is snel data terug kunnen zetten. Noem het een eis: je wilt snel weer aan de gang. Daarnaast moet het back-up medium herschrijfbaar zijn, want feitelijk is het een kopie van de originele gegevens die regelmatig veranderen. Een back-up wordt dagelijks opnieuw gemaakt en dus is het zeer gewenst dat het opslagmedium meerdere malen opnieuw beschreven kan worden.

Uitbreiden en eenvoud

Ook een belangrijke eis: de back-up moet kunnen uitbreiden. De hoeveelheid data in een bedrijf groeit nu eenmaal en dus moet de back-up kunnen meegroeien. Omdat een back-up elke dag wordt gemaakt - of minimaal dagelijks - moet het eenvoudig zijn om de back-up te maken. Weinig administratieve lasten dus. Extra reden is dat een back-up waarschijnlijk minder wordt gemaakt als het omslachtig is om te doen.

Fysiek gescheiden

De back-up moet fysiek gescheiden zijn van het bedrijfsnetwerk en datacenter. Mocht het zo zijn dat alles fysiek verloren gaat, bijvoorbeeld bij een brand, bestaat altijd de back-up met data nog. Ten slotte is het goed om te kijken of je het back-upsysteem zo energiezuinig als mogelijk kunt maken.

Resumé

De eisen voor een back-up systeem:
1. Snel
2. Herschrijfbaar
3. Uitbreidbaar
4. Weinig administratie
5. Fysiek gescheiden van bedrijfsnetwerk en datacenter.

Volgende keer gaan we in op wat dit betekent voor back-up hardware.

Contact

Over ons

Wij zijn een klein creatief team gespecialiseerd in digitale opslagsystemen voor archief, back-up en content distribution. Ons doel is voor alle klanten de meest optimale oplossing te vinden en de klanten bij het gebruik van onze systemen perfect te ondersteunen.

Laatste blogs

De do's en don'ts van een NAS

Geschreven op 24 juli 2019


Nog even over de cloud

Geschreven op 10 juli 2019

Schrijf nu in voor tips en info

COMEX logoSchrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld u hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.

Naam
E-mailadres


Adres

COMEX
Vogt 21, 6422 RK Heerlen

+31-43-3088400
office@comex.eu
support@comex.eu