Abonneer op onze blog

  • Home
  • Blog
  • Vijf harde eisen voor een back-up

Vijf harde eisen voor een back-up

Een zeer belangrijke eigenschap van een back-up is snel data terug kunnen zetten. Noem het een eis: je wilt snel weer aan de gang. Daarnaast moet het back-up medium herschrijfbaar zijn, want feitelijk is het een kopie van de originele gegevens die regelmatig veranderen. Een back-up wordt dagelijks opnieuw gemaakt en dus is het zeer gewenst dat het opslagmedium meerdere malen opnieuw beschreven kan worden.

Uitbreiden en eenvoud

Ook een belangrijke eis: de back-up moet kunnen uitbreiden. De hoeveelheid data in een bedrijf groeit nu eenmaal en dus moet de back-up kunnen meegroeien. Omdat een back-up elke dag wordt gemaakt - of minimaal dagelijks - moet het eenvoudig zijn om de back-up te maken. Weinig administratieve lasten dus. Extra reden is dat een back-up waarschijnlijk minder wordt gemaakt als het omslachtig is om te doen.

Fysiek gescheiden

De back-up moet fysiek gescheiden zijn van het bedrijfsnetwerk en datacenter. Mocht het zo zijn dat alles fysiek verloren gaat, bijvoorbeeld bij een brand, bestaat altijd de back-up met data nog. Ten slotte is het goed om te kijken of je het back-upsysteem zo energiezuinig als mogelijk kunt maken.

Resumé

De eisen voor een back-up systeem:
1. Snel
2. Herschrijfbaar
3. Uitbreidbaar
4. Weinig administratie
5. Fysiek gescheiden van bedrijfsnetwerk en datacenter.

Volgende keer gaan we in op wat dit betekent voor back-up hardware.

Contact

Over ons

Wij zijn een klein creatief team gespecialiseerd in digitale opslagsystemen voor archief, back-up en content distribution. Ons doel is voor alle klanten de meest optimale oplossing te vinden en de klanten bij het gebruik van onze systemen perfect te ondersteunen.

Laatste blogs

Kunt u deduppen, deel 2

Geschreven op 28 november 2018


Kunt u deduppen?

Geschreven op 7 november 2018

Schrijf nu in voor tips en info

COMEX logoSchrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld u hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.

Naam
E-mailadres
 


 

Adres

COMEX
Vogt 21, 6422 RK Heerlen

+31-43-3088400
office@comex.eu
support@comex.eu