Abonneer op onze blog

Een back-up. Is dat echt nodig?

De vraag lijkt bijna overbodig: is een back-up nodig? Het antwoord is volmondig ja. Toch komen wij in de praktijk vaak tegen dat er geen back-up is, of dat die niet goed is of niet goed werkt. En daarom een spoedcursus: hoe zorg ik voor een goede back-up?

Laatste redding

Een back-up is een redmiddel, die gebruikt wordt bij een calamiteit. Om snel data terug te kunnen zetten en paniek te voorkomen. En dat met gegevens die je niet regelmatig test. Oftewel: je moet er vanaf het begin voor zorgen dat je back-up goed is. De back-up moet het doen, daar moet je van uit kunnen gaan.

On-site/off-site

Klinkt simpel, maar zo gemakkelijk ligt het niet helemaal. In het geval van calamiteit en paniek, is er geen gelegenheid om nog met een haperende back-up opgescheept te zitten. Allereerst: je moet wel een back-up hebben. En beschikbaar hebben. De back-up moet goed toegankelijk zijn. Denk ook aan een off-site kopie, die je 'buitenshuis' bewaart. Want als je datacenter of serverruimte afbrandt en daarmee je back-up, heb je alsnog niets. Dus: zorg voor een on-site én off-site kopie.

Actueel en volledig

Belangrijk is ook dat de back-up actueel is, zo dichtbij de huidige tijd als mogelijk. Dat impliceert dat het eenvoudig moet zijn om een back-up te maken, het liefst automatisch en dagelijks. En dan moet de back-up uiteraard wel volledig zijn. Wie aan deze punten denkt, heeft al bijna een goede back-up. Af en toe even testen of de back-up zelf en de restore software werkt, en dan ben je al een heel eind.


De komende weken brengen we meer nieuws over het maken van een goede back-up en de juiste systemen daarvoor. Blijf op de hoogte!

 

Contact

Over ons

Wij zijn een klein creatief team gespecialiseerd in digitale opslagsystemen voor archief, back-up en content distribution. Ons doel is voor alle klanten de meest optimale oplossing te vinden en de klanten bij het gebruik van onze systemen perfect te ondersteunen.

Laatste blogs

Kunt u deduppen, deel 2

Geschreven op 28 november 2018


Kunt u deduppen?

Geschreven op 7 november 2018

Schrijf nu in voor tips en info

COMEX logoSchrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld u hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.

Naam
E-mailadres
 


 

Adres

COMEX
Vogt 21, 6422 RK Heerlen

+31-43-3088400
office@comex.eu
support@comex.eu