Abonneer op onze blog

  • Home
  • Blog
  • Instant Recovery: en voort maar weer!

Instant Recovery: en voort maar weer!

In onze vorige blog vertelden we al over het maken van een back-up en nog belangrijker: hoe je data in het geval van een calamiteit snel terug kan zetten, zodat het bedrijf weer in korte tijd up and running is. In veel bedrijven en organisaties wordt de back-up in de cloud gezet, maar als die back-up teruggezet moet worden, kan het zelfs enkele weken (!) duren voordat alle gegevens weer teruggezet zijn. Dan bieden Silent Bricks als transportabele storage containers een snellere oplossing: gemiddeld binnen enkele uren is het systeem hersteld.

Virtuele machines

Maar Silent Bricks bieden nog meer voordelen voor het back-uppen. Veel bedrijven werken tegenwoordig met VM's, Virtual Machines. Huidige servers zijn zo krachtig, dat ze verschillende servers in software kunnen simuleren. Deze virtuele servers kunnen onafhankelijk van elkaar verschillende taken uitvoeren. Taken die voorheen over verschillende computers werden verdeeld. Er is meestal sprake van meerdere hostservers waarop verschillende virtuele computers draaien. Het voordeel is duidelijk: bij overgang naar andere hardware hoef je alleen deze hostserver te kopiëren. Het is software en dus moet je daar een back-up van maken, een back-up van je hele virtuele omgeving.

Instant recovery

Met de juiste back-up software zoals Veeam moet je bij het terugzetten van deze virtuele machines niet wachten tot alle data teruggezet is op een nieuwe host, voordat je de virtuele server kunt starten. Met deze software kan de virtuele server vanuit de back-up direct opgestart worden. Je start je server op en op de achtergrond wordt de rest van de gegevens teruggehaald en op de host gezet. Hierdoor is de server al heel snel – binnen seconden - weer operationeel. Dit noemen we instant recovery. Dat moet je back-up hardware wel ondersteunen! En die hardware, ja, die hebben we bij Comex. Aanvullende informatie vind je hier: https://www.comex.eu/veeambrick

Contact

Over ons

Wij zijn een klein creatief team gespecialiseerd in digitale opslagsystemen voor archief, back-up en content distribution. Ons doel is voor alle klanten de meest optimale oplossing te vinden en de klanten bij het gebruik van onze systemen perfect te ondersteunen.

Laatste blogs

Data analytics vraagt om snelle beschikbaarheid van data

Geschreven op 02 juni 2020

Natuurlijk betaal je geen losgeld! Toch?

Geschreven op 12 mei 2020


Schrijf nu in voor tips en info

COMEX logoSchrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld je hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.

Voornaam
Achternaam
E-mailadres

Adres

COMEX
Vogt 21, 6422 RK Heerlen

+31-43-3088400
office@comex.eu
support@comex.eu