Abonneer op onze blog

  • Home
  • Blog
  • Waarom een back-up in de cloud geen goed idee is

Waarom een back-up in de cloud geen goed idee is

In onze vorige blogs hebben we uitgelegd aan welke eisen een back-up dient te voldoen, en daaropvolgend de verschillende manieren en hardware om de back-up te maken. Punten als snelheid, weinig administratie, uitbreidbaarheid en overschrijfbaarheid zijn daarbij leidend. Velen maken een back-up van hun systeem in de cloud, omdat de cloud aan alle gestelde eisen voldoet. En inderdaad: zolang er niets misgaat, is een back-up in de cloud helemaal geen slecht idee.

Twee maren

Er is echter een maar. Of eigenlijk twee maren. Allereerst is het zo dat de cloud per definitie openbaar is en daarmee een potentieel object voor hackers. Hoe groter de aanbieder van cloud-diensten, hoe meer hackers geïnteresseerd zijn om in te breken. Je kunt dus een vraagteken zetten achter de veiligheid van gegevens in de cloud. Het allergrootste nadeel is echter het ontbreken van de mogelijkheid tot een instant recovery. Als het misgaat en de back-up werkelijk in stelling gebracht moet worden, kan het via een veelgebruikte 100 mbit-internetverbinding en 10 TB back-up bijna twee weken duren voordat het hele systeem weer up-and-running. Dat worden voor een gemiddeld bedrijf dan wel twee heel dure weken, waarin niet gewerkt kan worden en het bedrijf niet online is.

Liever onbewolkt

Anders gezegd: in feite is de cloud voor bedrijfsmatige back-up niet geschikt, omdat je je het eenvoudigweg niet kunt veroorloven om twee weken gedwongen stil te staan. Silent Bricks hebben de al eerder genoemde voordelen. Maar hebben daarnaast als voordeel dat dit systeem uitermate veilig is en bovendien wél een instant recovery kennen. Binnen twee uur is een bedrijf dat de back-up via Silent Bricks doet, weer online. Dus: liever onbewolkt een back-up maken.

Meer informatie over Silent Bricks? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

Contact

Over ons

Wij zijn een klein creatief team gespecialiseerd in digitale opslagsystemen voor archief, back-up en content distribution. Ons doel is voor alle klanten de meest optimale oplossing te vinden en de klanten bij het gebruik van onze systemen perfect te ondersteunen.

Laatste blogs

Data analytics vraagt om snelle beschikbaarheid van data

Geschreven op 02 juni 2020

Natuurlijk betaal je geen losgeld! Toch?

Geschreven op 12 mei 2020


Schrijf nu in voor tips en info

COMEX logoSchrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld je hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.

Voornaam
Achternaam
E-mailadres

Adres

COMEX
Vogt 21, 6422 RK Heerlen

+31-43-3088400
office@comex.eu
support@comex.eu