Abonneer op onze blog

Back-up en het gat in de lucht

In onze vorige blog gingen we in op de combinatie van verschillende types back-up: op tape en harde schijf. De voordelen van deze methoden worden verenigd in SilentBricks, die de nadelen bovendien buitenspel zetten. De SilentBricks zijn in te zetten als disk back-up én als tape back-up én als combinatie. Het meest gunstige is de mogelijkheid om een disk back-up te maken en met de interne applicatie een replica te produceren. In dat geval is er geen traditionele tape back-up meer, maar wel een media rotation en een gerepliceerd systeem, dat off-site wordt bewaard en waarmee snel een disaster recovery gedaan kan worden.

Airgap

De vaste lezers van onze blog zullen het weten: het is een goed idee om een back-up of archief transportabel te maken, zodat je deze (of een replica) op een andere locatie kunt bewaren. In het geval van een grote crash is het nodig om deze back-up weer op oorspronkelijke locatie te hebben om te kunnen restoren. Met de SilentBricks kan dat heel snel: een kwestie van in de auto leggen en fysiek overdragen. Op die manier wordt de airgap, het 'gat in de lucht' snel en eenvoudig overbrugd. En nog belangrijker: uw bedrijf of organisatie is dankzij het simpel inzetten van deze back-up weer snel up-and-running.

Andere systemen

Andere systemen hebben daar duidelijk meer (of langer) moeite mee. Een back-up in de cloud betekent dagenlang downloaden. En bij een back-up op tape kun je geen instant recovery van de virtuele machines doen. Deze oplossingen zijn veel langzamer en de verloren tijd blijkt vaak zeer kostbaar te zijn.

Meer weten? Check onze site: https://www.comex.eu/veeambrick

De komende tijd zijn we 'live' op meerdere plekken in het land te vinden. Informeer naar een mogelijkheid in de buurt!

Het beste van twee werelden

De keuze is niet eenvoudig. Kies je voor het maken van een back-up voor tape of voor disk? Beide systemen hebben voordelen. Een tape back-up is transportabel, je kunt het offline en off-site doen, heeft een laag energieverbruik en het wordt met media rotation ondersteund.

Lees meer

AVG stelt eisen aan de hardware

Meestal wordt de AVG bekeken als een wet die de bescherming en beveiliging van gegevens benadrukt. Dat is zeker waar, maar de AVG raakt ook andere zaken. Het gaat niet alleen om een inhoudelijke bescherming van persoonlijke gegevens, maar er is ook fysieke bescherming vereist. Zo ben je niet alleen verplicht een blootstelling van data te voorkomen, maar ook om ervoor te zorgen dat data niet verloren gaan. En dat onderdeel heeft veel met hardware te maken.

Lees meer

De AVG komt eraan: breng hardware op orde!

De AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) stelt een aantal technische eisen aan hardware voor gegevensopslag. Letterlijk: permanent de vertrouwelijkheid, integriteit, beschikbaarheid en veerkracht garanderen.

Lees meer

Veelgestelde vragen over de AVG

Hieronder staan vier vragen die de afgelopen weken veel op ons zijn afgevuurd. Uiteraard staan we iedereen met plezier persoonlijk te woord, maar het geeft misschien wat helderheid om de vragen ook hier te beantwoorden.

Lees meer

Contact

Over ons

Wij zijn een klein creatief team gespecialiseerd in digitale opslagsystemen voor archief, back-up en content distribution. Ons doel is voor alle klanten de meest optimale oplossing te vinden en de klanten bij het gebruik van onze systemen perfect te ondersteunen.

Laatste blogs

Back-up en het gat in de lucht

Geschreven op 18 juni 2018


Het beste van twee werelden

Geschreven op 4 juni 2018

Schrijf nu in voor tips en info

COMEX logoSchrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld u hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.

Naam
E-mailadres
 


 

Adres

COMEX
Vogt 21, 6422 RK Heerlen

+31-43-3088400
office@comex.eu
support@comex.eu