FAST LTA Silent Brick

 

Silent Brick Video

Met de Silent Brick Library definieert FAST LTA het begrip van high-volume storage libraries nieuw. Deze COLD Storage library biedt meer dan de voordelen van tape libraries (grote removable datadragers, energiezuinigheid, …) zonder de nadelen (kwetsbaarheid van het medium, langzame toegang, …) van de bandjes. Overal waar grotere hoeveelheden data bijv. voor regelmatige benadering of als backup opgeslagen moeten worden is de Silent Brick library het optimale next generation opslag systeem: Energiezuinig. Snel. Veilig.

 

En nu met Continous Snapshot als beveiliging tegen Ransomware en andere malware!

Klik hier voor de QUICK FACTS

Silent Brick Libraries bieden viervoudig redundante, energiezuinige opslag op cartridge basis voor grote hoeveelheden gegevens. De systemen worden via Ethernet of FibreChannel aan de netwerk-infrastructuur aangebonden en kunnen door de modulaire opbouw zeer flexibel uitgebreid worden. Volumes worden aangemaakt als Virtual Tape Library met LTFS support, als SecureNAS-volume of als standaard NAS-loopwerk. De SecureNAS-volumes bieden met Continous Snapshot een perfecte beveiliging tegen ransomware en andere malware, maar ook tegen onbedoeld wissen en andere gebruikersfouten. Met Continous Snapshot kunnen beheerders altijd snel en eenvoudig een niet geïnfecteerde versie herstellen.

 

De Silent Brick Library is speciaal ontworpen als vervanger en opvolger van tape libraries en als opslagoplossing die het gat tussen snelle en dure systemen en langzame en goedkope opslag vult. Hierbij is ernaar gekeken wat de specifieke voordelen van een tape library zijn en waar de nadelen van deze inmiddels zeer oude technologie liggen. Vervolgens zijn de Silent Bricks ontwikkeld met het doel minimaal de voordelen van de tape libraries te bieden zonder de nadelen te behouden. Het resultaat is een moderne opvolger van bandloopwerken die snelle opslag voor regelmatig benaderde bestanden biedt, zodat al diegene die technisch op tape technologie aangewezen zijn of die een kostengunstige lineaire opslag technologie nodig hebben om de highspeed storage omgeving te ontlasten en dure uitbreidingen te voorkomen met de Silent Brick Library nu een passende oplossing hebben.

Een Silent Brick library bestaat uit een Library Controller en een (groot) aantal Silent Brick cartridges die als storage container fungeren. De Library Controller zelf kan vijf Silent Bricks opnemen, aanvullende Silent Bricks worden via Storage Shelfs aangesloten waarbij elk Storage Shelf plaats voor 14 Silent Bricks biedt. De Storage Shelfs gebruiken net zoals de Library Controller 3 hoogte-eenheden in een 19” rack en worden via snelle SAS-aansluitingen met de Library Controller verbonden.

 

De Silent Brick Library Controller zorgt voor de verbinding met de buitenwereld en biedt een Silent Brick als Virtual Tape Library (VTL) of als SecureNAS-loopwerk aan de infrastructuur aan, beide varianten kunnen hierbij in één systeem gemengd gebruikt worden. Via een snelle SAS-loop-verbinding worden de Extension Shelves met elk 14 slots aangesloten. Zo wordt de capaciteit door ieder Silent Brick Shelf met tot 224 TB netto (336 TB bruto) verhoogd. Een uitbreiding tot meerdere Petabyte capaciteit is hierdoor probleemloos mogelijk. Silent Bricks kunnen binnen het gehele systeem vrij toegewezen worden.

Net zoals bij een tape library kan hierbij elke Silent Brick afzonderlijk of in een verband aangestuurd worden zodat altijd precies bekend is welke gegevens op welke Silent Bricks opgeslagen zijn. Voor elke Silent Brick kan afzonderlijk een redundantie level tussen 0 (geen redundantie) en 4 ingesteld worden, de processor voor de redundantieberekeningen is hierbij onderdeel van de Library Controller en niet, zoals bij de bekende Silent Cubes, onderdeel van de storage containers.

Veilig en removable

 

Het bijzondere highlight van de Silent Brick Library zijn de storage containers – de Silent Bricks. Elk Silent Brick cartridge heeft een ongecomprimeerde capaciteit van 8 tot 12 Terabyte, is removable en net zoals een tape cartridge een afgesloten opslag eenheid. Anders dan een bandje is echter elke Silent Brick intern tot viervoudig redundant en biedt de in duizenden Silent Cube installaties bewezen FAST LTA Erasure Resilient Coding technologie voor hoogste dataveiligheid. Door het gebruik van snelle opslag technologie (hardisks, SSDs) die directe toegang tot de gegevens biedt zijn willekeurige bestanden in de Silent Bricks veel sneller benaderbaar dan dit met de sequentiële toegang van tape cartridges zou kunnen. Hierdoor is zelfs non-lineair video-editing direct op de Silent Brick cartidges mogelijk.

 

Elke Silent Brick heeft 12 eenvoudig te vervangen harde schijven van drie verschillende fabrikanten (DiscMix) zodat bij viervoudige redundantie ook dataverlies door hardware seriefouten uitgesloten is. Aanvullend voert elke Silent Brick automatisch en zelfstandig een controle van de opgeslagen gegevens door (Digital Audit) zodra de cartridge zich in een library bevindt. De redundantie op cartridge niveau is uniek en stelt in combinatie met de automatische controle zeker dat nooit ook maar één bit verloren gaat. Geen ander removable opslagmedium biedt een vergelijkbare bescherming tegen dataverlies. Door deze combinatie van de drie geavanceerde veiligheidstechnologieën Erasure Coding, DiscMix en Digital Audit in elke afzonderlijke Silent Brick is dataverlies door technische defecten definitief uitgesloten.

Energieefficiënt

 

Ter identificatie zijn de Silent Bricks voorzien van een elektronisch label op e-paper basis dat de geprogrammeerde gegevens ook zonder stroomvoorziening weergeeft. De statusmeldingen, barcodes, afbeeldingen en teksten kunnen zo eenvoudig en snel gelezen worden, ook als de Silent Bricks offline buiten de library bewaart worden. Het aanbrengen van barcode-stikkers of label etiketten behoort hiermee tot het verleden.

 

Samen met het bijzonder lage energieverbruik van minder dan 2.5 kW per duizend (1000!) Terabyte vormt deze combinatie van redundante removable cartridges met een intelligente Library Controller een optimaal COLD opslag systeem voor grote datahoeveelheden die veilig bewaard, benaderd en/of getransporteerd moeten worden.

 

Bricks vullen storage gaten

 

Door de lineaire toegang tot de gegevens en het gebruik van harddisk technologie is de benadering van de gegevens vele malen sneller dan bij een tape library zodat bijv. afgesloten projecten van het highspeed SAN naar de Silent Bricks verplaatst kunnen worden en de dure uitbreidng van de SAN storage overbodig wordt. Denk bijv. aan een film- of audio-productie die af is, een afgesloten marketingproject, gegevens van metingen of DNA analyses, …

 

Zulke gegevens moeten – zeker als ze nog jong zijn – vaak en regelmatig afgespeeld, doorgestuurd, gekopieerd of anderszins benaderd worden zodat ze nog niet naar het langzame archief verplaatst kunnen worden. Maar het voor real-time videobewerking ontworpen peperdure supersnelle RAID is dan ook weer overkill voor deze gegevens. Hier komt de Silent Brick Library te pas: Energiezuinig, veilig en snel vullen de Bricks het gat tussen snelle dure opslag en het langzame goedkope archief.

Nieuw: de Silent Brick Drive

 

Voor kleinere installaties en voor de directe aansturing “on location” is in 2015 de nieuwe Silent Brick Drive ontwikkeld: een handige controller met 2 slots in een hoogte-eenheid voor de Silent Bricks. Gegevens kunnen in de Silent Brick Drive snel en veilig van een slot naar het ander gekopieerd worden. Zoals alle andere componenten zijn ook in de Silent Brick Drive de slots voor het intrekken en uitwerpen van de Silent Bricks gemotoriseerd.

 

De belangrijkste kenmerken van de Silent Brick Library zijn:

 

 • viervoudig redundant door hoog efficiënt algoritme
 • gebruik van drie verschillende harddisk merken om dataverlies door seriefouten voor 100% uit te sluiten
 • automatische kwaliteitscontrole van de opgeslagen gegevens door digital audit
 • verkoop een installatie uitsluitend door geautoriseerde en getrainde resellers
 • onsite-service contract voor de gehele levensduur van de library (>10 jaar)
 • lage aanschafprijs en lage installatiekosten
 • door modulaire opbouw prijsgunstig en eenvoudig uit te breiden
 • removable storage container
 • viervoudige redundantie op storage container basis
 • snelle random access toegang
 • grote capaciteit per storage container: tot 24 TB native, dus uncompressed
 • volledig compatible met tape libraries
 • 100% LTFS (Linear Tape File System) support
 • uiterst energiezuinig (< 2.5 kW per 1000 Terabyte)

 

Stuur direct een mail naar office(at)comex.eu of bel met +31-43-3088400 voor meer informatie en advies. U kunt ook het contact-formulier gebruiken en/of de onderstaande brochures downloaden.