AlgemeenUncategorized

Het wordt onbewolkt!

De trend is onmiskenbaar: uit het Netwrix Cloud Data Security Report 2019 blijkt dat meer en meer bedrijven en organisaties wereldwijd ervoor kiezen om hun data niet langer in de cloud, maar op een andere manier op te slaan. Dit ‘unclouden’ gebeurt met name vanuit het oogpunt van veiligheid (45 procent) en kosten (32 procent). Opmerkelijk, want vaak wordt als reden om voor de cloud te kiezen, juist de lage kosten aangestipt en daarbij wordt het feit dat de cloud niet 100 procent veilig is voor lief genomen. Oftewel: hier is iets aan de hand.

Kosten voor lief nemen

Zoals we in vorige blogs al hebben aangegeven, wordt het pas echt duur als je data daadwerkelijk uit de cloud wilt terughalen. Desalniettemin nemen steeds meer bedrijven het besluit om die kosten dan maar voor lief te nemen. En het is geen kleine beweging, de trend is absoluut groeiend. Een van onze resellers gaf zelfs aan dat 70 procent van zijn klanten unclouden. Misschien een extreem geval, maar toch. Het lijkt erop dat steeds meer ondernemers zich gaan beseffen dat opslag in de cloud prima is voor bepaalde vormen van data, maar zeker niet voor alles. Ter illustratie: van de ondervraagde deelnemers aan het onderzoek gaf zo’n 50 procent van de organisaties aan ook persoonlijke, financiële en bedrijfsgevoelige data in de cloud op te slaan. Zo’n 75 procent onderscheidt niet welke data in de cloud worden opgeslagen. Opvallend in het rapport is ook dat in het geval van een fout (data komen ‘op straat’ te liggen), 36 procent van de bedrijven niet weet waar de fout ligt en waarom het mis is gegaan.

Het kan anders

Opslag binnenshuis, zoals met de bekende Silent Bricks, geeft een veel kleinere kans op fouten en hackers. En eventuele fouten zijn makkelijker te herleiden. Juist organisaties die gevoelige data opslaan in de cloud, blijken regelmatig met accidents te maken te hebben. Zij leren echter wel van hun fouten en slaan allerlei gevoelige informatie na een fout niet langer op in de cloud. Zij kiezen alternatieven, waarbij wij natuurlijk de Silent Bricks van harte aanbevelen.

Send message