Opslagsystemen voor archieven

Kenmerkend voor archieven is dat onveranderlijke informatie over een lange periode beschikbaar gesteld en regelmatig benaderd wordt. Dit is heel anders dan bij een back-up, een database of de standaard data in een bedrijfsmatige omgeving. Meer uitvoerig leggen wij deze verschillen in ons whitepaper ” Is de oude back-up tape al een archief? “.

Het is dus uiterst zinvol voor de opslag van archiefdata een systeem te kiezen dat met deze kenmerkende eigenschappen rekening houdt. Wij bieden hiervoor de speciaal voor langdurige opslag van onveranderlijke gegevens ontwikkelde producten FAST Silent Cube en FAST WORM Brick aan.

Niet speciaal voor archiefdata ontwikkeld maar soms wél de passende keuze zijn productie systemen op basis van optische schijven (zoals cd’s, dvd’s en blu-ray discs). Bij ons vindt u de producten van Rimage en Epson.

FAST LTA Silent Cube

Silent Cube

FAST LTA Silent Cube

De Silent Cube van FAST LTA is het eerste digitale opslagsysteem dat van begin af consequent voor de veilige en langdurige opslag van onveranderlijke gegevens, bijv. in digitale archieven en e-depots, is ontwikkeld. Het hoogredundante harddisk-systeem ontlast uw dure primaire opslag en helpt zo complexiteit, investeringskosten en bedrijfskosten te minimeren en tegelijkertijd een duurzaam en betrouwbaar digitaal archief op te bouwen.

 

Silent Cubes bieden revisiezekere, viervoudig redundante, energiezuinige WORM-opslag voor lange-termijn-archivering. Het systeem wordt via Ethernet als NAS-eenheid aan de infrastructuur aangebonden en kan door de modulaire opbouw zeer flexibel uitgebreid worden.

Lees meer

FAST LTA Silent Brick

 

Met de Silent Brick Library definieert FAST LTA het begrip van high-volume storage libraries nieuw. Deze COLD Storage library biedt meer dan de voordelen van tape libraries (grote removable datadragers, energiezuinigheid, …) zonder de nadelen (kwetsbaarheid van het medium, langzame toegang, …) van de bandjes. Overal waar grotere hoeveelheden data bijv. voor regelmatige benadering of als backup opgeslagen moeten worden is de Silent Brick library het optimale next generation opslag systeem: Energiezuinig. Snel. Veilig.

 

En nu met Continous Snapshot als beveiliging tegen Ransomware en andere malware!

Lees meer

Rimage Disc Publishers

 

 

Rimage is wereldwijd marktleider op het gebied van professionele publishing systemen voor het produceren en bedrukken van CDs, DVDs en BDs (blu-ray discs). COMEX levert het gehele assortiment van Rimage beginnend met de instap modellen op ink-jet basis tot aan de high-volume volautomatische productie systemen met full-color Everest 400/600 printers of snelle one-color Prism printers..

Lees meer…

Epson DiscProducers

 

 

EPSON is het enige bedrijf ter wereld dat zowel inkjet printers als ook industriele robots ontwikkelt en produceert. Het is een logische stap deze twee technologieën in één product te combineren. Het resultaat zijn de EPSON DiscProducers – volautomatische CD, DVD en BD productie in één compact product.

 

De EPSON DiscProducer familie omvat vijf verschillende modellen van deze uiterst betrouwbare en professionele publishers voor CD, DVD en BluRay, waaronder een autoprinter zonder recorder functionaliteit. Door de hightech inkjet bedrukking met zes gescheiden cartridges zijn de EPSON DiscProducers perfekt voor de professionele productie in uitstekende kwaliteit.

Lees meer