Veeam & Silent Bricks

Mini Guides

Veeam is marktleider in back-upsoftware voor virtuele machines. FAST LTA biedt met
Silent Bricks een storage-systeem dat tegemoetkomt aan alle eisen rond deze software.

Veeam logo

Silent Bricks zijn door Veeam gecertificeerd als storage doel voor alle soorten Veeam back-ups. Ze vertegenwoordigen volgens Anton Gostev, vice president Product Management bij Veeam de “iPhones onder de storage-systemen”: gebruiksvriendelijke technische hoogstandjes die krachtige databescherming bieden. In onze Mini Guides gaan we nader in op de afzonderlijke aspecten. Daarbij gebruiken we telkens een back-upscenario als voorbeeld.

NB: De Mini Guides zijn niet als handleiding bedoeld. Ze dienen evenmin ter vervanging van een professionele back-upplanning. Sommige aspecten moeten binnen uw omgeving wellicht op een andere manier worden ingericht. De back-upscenario’s die aan bod komen dienen als voorbeelden van best practices te worden geïnterpreteerd.

Instant Recovery met Silent Brick Flash

Mini Guide #1: Instant Recovery

Bij databescherming op basis van back-ups is het altijd belangrijk om zo snel mogelijk toegang te kunnen krijgen tot gegevens binnen back-ups. Veeam biedt voor virtuele machines de functie Instant Recovery aan. De VM die moet worden hersteld wordt daarbij rechtstreeks vanuit de back-up opgestart, zodat men meteen kan doorwerken. Tegelijkertijd begint de software van Veeam met het herstellen van de oorspronkelijke VM vanuit dezelfde back-up naar de aangewezen restore-locatie.

>> Naar de download

Back-ups met langere bewaartermijn

Mini Guide #2: Back-ups met langere bewaartermijn

Vooral in tijden van ransomware zijn back-ups met langere bewaartermijn geen overbodige luxe. Aangezien er sowieso dagelijks incrementele back-ups aan de primaire back-up worden toegevoegd, volstaat een simpele backup copy job met maandelijkse synthetic full backups naar een opslagmedium dat is afgezonderd van de primaire back-up, geheel in aansluiting op de 3-2-1 back-upregel. Back-ups kunnen ook in dit geval met de functie Continuous Snapshots worden beschermd.

>> Naar de download

Air-gapping met Silent Bricks

Mini Guide #3: Air Gap

Veel bedrijven vragen in het kader van de 3-2-1 back-upregel (3 kopieën, 2 technologieën, 1 offline back-up) om een offline kopie die ze veilig achter slot en grendel kunnen bewaren, bijvoorbeeld in een kluis, om tegen hackers beveiligd te zijn. Omdat een dergelijke back-up fysiek van het online systeem is gescheiden spreekt men hier van een air gap. Deze aanpak vraagt om een back-upmedium dat geschikt is voor offline opslag.

>> Naar de download

Fileserver back-ups

Mini Guide #4: File server back-ups

Veeam biedt vanaf versie 10 van zijn Availability Suite de mogelijkheid om back-ups van file shares (file servers) te maken. Deze back-ups omvatten meestal grote hoeveelheden data die zelden worden gewijzigd. De opslag hiervan vraagt dus om opslagmedia met een overeenkomstig grote capaciteit. Bovendien is een aanvullende kopie op tape niet zinvol.

>> Naar de download

S3 back-up met Silent Bricks en Veeam

Mini Guide #5: Capacity tier met S3

Full backups nemen steevast een groot deel van de beschikbare opslagcapaciteit in beslag. Deze regelmatige volledige back-ups van specifieke toestanden (snapshots) staan op zichzelf: ze kunnen zonder aanvullende back-updata worden opgeslagen. Met de capacity tier biedt Veeam een capaciteitsbesparend alternatief voor de opslag van grote aantallen full backups op tape

>> Naar de download

Bedankt voor je interesse in de Veeam Mini Guides.

Indien je het onderstaand formulier invult informeren wij je graag ook toekomstig over duurzame digitale opslag/archieven, secundaire storage en IT-veiligheid.

Liever niets invullen? Dan kun je hiernaast de mini guides gewoon downloaden. Echter: inschrijven op onze blog is gratis en het later weer uitschrijven is bij ons nóg eenvoudiger dan inschrijven.

Mail mij de links:

Wij bewaren uw gegevens om u van informatie te voorzien. Uw gegevens gebruiken wij op onze website en in onze mailings om voor u specifieke content aan te kunnen bieden. Kijk hiervoor ook in onze privacyverklaring.

Met het versturen van dit formulier bevestigt u de privacyverklaring te accepteren een geeft COMEX toestemming om e-mails aan het aangegeven adres te sturen. U kunt deze toestemming ten alle tijden weer intrekken.