Historische data onveranderlijk digitaal geconserveerd

Historische data onveranderlijk digitaal geconserveerd

 

Voor het Historisch Centrum Leeuwarden zocht de gemeente Leeuwarden een duurzame oplossing voor het archiveren van digitale data. De uitdaging was een storage oplossing te vinden die de op verschillende manieren aangeleverde en verworven data duurzaam bewaart. Dit zonder aan een leverancier of een bepaald opslagformaat vast te zitten. Doel is hierbij de uiteindelijk opgeslagen data onveranderlijk voor de eeuwigheid te bewaren; veiligheid en een datamigratie zonder verlies van data zijn daarom een must. Daarnaast ontstaat bij de gemeente Leeuwarden een digitaal ‘semi-archief’, met data die gedurende de wettelijke bewaarplicht, maar niet eeuwig bewaard moeten worden. Handig als deze data op dezelfde storage oplossing gearchiveerd kunnen worden als de historische data van het HCL. Met de Silent Bricks heeft de gemeente Leeuwarden juist deze oplossing gevonden. Download hier de whitepaper en lees hoe.

Contact

Over ons

Wij zijn een klein creatief team gespecialiseerd in digitale opslagsystemen voor archief, back-up en content distribution. Ons doel is voor alle klanten de meest optimale oplossing te vinden en de klanten bij het gebruik van onze systemen perfect te ondersteunen.

Laatste blogs

De do's en don'ts van een NAS

Geschreven op 24 juli 2019


Nog even over de cloud

Geschreven op 10 juli 2019

Schrijf nu in voor tips en info

COMEX logoSchrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld u hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.

Naam
E-mailadres


Adres

COMEX
Vogt 21, 6422 RK Heerlen

+31-43-3088400
office@comex.eu
support@comex.eu