Cold Storage.

Archiefdata beschikbaar.

Zonder tapes.

safe-line

Veiligheid.

Je data zijn het meest belangrijke voor huidige en toekomstige toepassingen. Dataverlies moet absoluut uitgesloten worden.

Maak geen compromis bij de veiligheid.

Beschikbaarheid.

Ook “koude” data moeten snel en altijd beschikbaar zijn. Actieve (statische) archieven vervangen langzame lineaire tape-technologieën.

Door harddiskopslag en random access altijd snel beschikbaar.

Kostenrem.

Als wij over petabytes praten is elke Euro per Gigabyte belangrijk. Grootschalige groei en hoge schaalbaarheid mogen niet tot kostenexplosies leiden.

Betaalbaar in de groei, uiterst schaalbaar – een echt alternatief voor tape.

Koude archieven zonder directe beschikbaarheid zijn verleden tijd.

De eisen aan opslag voor archieven zijn fundamenteel verandert. Al lang gaat het niet meer alleen om het bewaren – gegevens moeten altijd snel en met random access beschikbaar zijn. Veiligheid en grip op de kosten zijn, zeker in tijden van ransomware en hard groeiende datavolumes, van centraal belang.

Not-so-cold-storage met hoogste veiligheid: 

Het Silent Brick systeem


Viervoudige veiligheid:

12/8 Erasure Coding.

In de VTL mode zijn de data op de Silent Bricks door 12/8 erasure coding viervoudig tegen verlies beschermd. Tot vier gegevensdragers mogen tegelijk uitvallen zonder dat data verloren gaan. Via Digital Audit worden de gegevensdragers tevens regelmatig op integriteit gecontroleerd.


Harddisk opslag:

Random Access.

Anders dan bij tapes is de toegang tot de gegevens op de Silent Bricks vanzelfsprekend random access mogelijk. Dus geen omslachtig “spoelen” dat bij tapes ook altijd het risico van beschadiging betekent. De levensduur bedraagt volgens onze ervaringen meerdere decennia.


Technologisch alternatief:

Betaalbaar, onderhoudsarm.

Bij gebruik van 10 jaar en meer bieden onze VTL-archieven vergelijkbaar lage kosten als tape libraries – maar dit met beduidend minder onderhoud en meer functionaliteit.

Satellietdata veilig archiveren

“Wij konden in vergelijking met de oude oplossing beduidend kortere wachttijden bij het lezen van data uit het archief vaststellen.
Dankzij de harddisk gebaseerde technologie kunnen wij nu van een verdere, snellere kopie op harddisks afzien.”

Stephan Schropp, ITmanager D-SDA, Duits Centrum voor Lucht- en Ruimtevaart (DLR)

Schrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld je hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.