Managed Storage

Met Managed Storage benoemen wij de drie dominante uitdaging van de secundaire storage, binnen de IT. 

1. Complexiteit: Des te meer verschillende systemen, des te hoger de complexiteit.
Juist voor data veiligheid en archivering betekent een hoge complexiteit door heterogene systemen risico door verkeerde bediening, veel onderhoud en verschillende SLAs.

2. Levensduur: Lange termijn – Storage systemen hebben langere cycli als normaal binnen de IT.
Anders als binnen de IT gebruikelijke 3 jaar moeten onze systemen minstens 5 jaar en meestal 10 jaar probleemloos dienst doen.

3. Veiligheid: Bescherming tegen data verlies en daarbij voldoen aan juridische voorwaarden.
Ransomware valt tegenwoordig gericht back-ups aan. Het voldoen aan juridische voorwaarden vraagt om gedetailleerde kennis en speciale systemen.

 

Managed storage

Hoogwaardige hardware

Veilige software

Klanten service

Data beveiliging opnieuw bekeken. 

Hardware met een lange levensduur, betrouwbare Software en langlopende, rechtvaardige service – Aanbiedingen bieden een compleet systeem, die uw data beveiligen tegen verlies en u helpt aan de juridische voorwaarden te voldoen.

Optimale integratie. Maximale controle.

Wanneer het om data veiligheid gaat, is de complete controle over alle onderdelen en componenten bijzonder belangrijk. Wij zetten standaard in op compatibiliteit.

Maximale compatibiliteit. Optimale veiligheid. 

Niet elk storage systeem past bij ieder software oplossing. Juist bij archivering, waar eenmaal ingevoerde oplossingen vaak decennia worden toegepast, zijn indviduele en gecertificeerde aanpassingen onvermijdelijk. Veiligheidsgaten moeten absoluut vermeden worden.

Wij beveiligen Petabytes. Voor en na de aanschaf. 

Voor ons eindigt de relatie met onze klant niet bij de koop, maar begint deze juist hierbij. Bij de ontwikkeling, service en verkoop binnen de Benelux, profiteert u van korte en directe communicatie.

 

Complexiteit verminderen – Inspanning verminderen

Moderne back-up-concepten moeten een breed scala aan bronnen beveiligen en tegelijkertijd voldoen aan uiteenlopende eisen op het gebied van prestaties, veiligheid, kosten en functionaliteit. Dit leidt vaak tot heterogene storage-omgevingen en verhoogde complexiteit.

Voor de beveiliging van data van zowel virtuele als fysieke servers, evenals online diensten (SaaS zoals Office 365), zijn moderne en complete back-upstrategieën essentieel. Deze strategieën moeten rekening houden met diverse factoren, wat vaak resulteert in complexe en diverse storage-IT-omgevingen. Omdat geen enkel opslagmedium alle vereisten op het gebied van prestaties, functionaliteit, veiligheid en prijs kan dekken, is het gebruik van verschillende media noodzakelijk voor snelle incrementele back-ups en restores, veilige repositories en groeiende back-up-archieven zoals de Air Gap.

Wanneer verschillende opslagsystemen worden gebruikt voor deze doelen, neemt de inspanning voor beheerders aanzienlijk toe. Verschillende beheerconcepten, diverse configuratie-opties, onderhoudscontracten met variabele looptijden en mogelijke beveiligingslekken kunnen het risico op verkeerde configuratie, dataverlies en downtime verhogen.

Het Silent Brick Systeem van FAST LTA biedt door zijn enorme flexibiliteit een oplossing voor al deze uitdagingen. Dit systeem kan alle aspecten van een modern en veilig back-upconcept realiseren, waardoor de complexiteit wordt verminderd en de inspanning voor beheerders wordt verlaagd.

Levensduur veilig stellen – Investering beschermen

Langetermijnplanning, verder dan de gebruikelijke IT-cycli van drie jaar, is in veel gebieden een uitdaging. Met name in de data-veiligheid en archivering zijn korte productcycli contraproductief. Door de constant stijgende hoeveelheden data en de afhankelijkheid van langdurig bewezen software-oplossingen, zijn storage-oplossingen vereist die zowel duurzaam als flexibel zijn.

Onze Silent Bricks en Silent Cubes voldoen aan deze eisen. Ze zijn ontworpen om minstens 10 jaar mee te gaan en kunnen eenvoudig worden aangepast aan nieuwe uitdagingen en updates.

De componenten van onze systemen zijn zorgvuldig geselecteerd en voortdurend getest om deze lange levensduur te garanderen. Onze onderhoudscontracten hebben een looptijd van 10 jaar met gelijkblijvende voorwaarden en worden vaak verlengd. Met onze interne migratie-assistenten kunnen klanten profiteren van de nieuwste hardware-generaties zonder onderbreking van hun operationele processen, en kunnen ze hun onderhoudscontracten opnieuw verlengen. De software wordt voortdurend bijgewerkt om te voldoen aan de nieuwste eisen en uitdagingen.

Daarom behoren onze klanten tot de trouwste in de storage-IT. Een voorbeeld is de Koninklijke Bibliotheek, die al meer dan 10 jaar en enkele petabytes aan opslagcapaciteit bij ons heeft ondergebracht.

Veiligheid verhogen – Risico minimaliseren

Data zijn de basis van veel moderne ondernemingen. Verlies, misbruik en fouten kunnen grote financiële gevolgen hebben. Onze storage systemen met geïntegreerde dataveiligheid helpen deze risico’s te minimaliseren, voldoen aan juridische vereisten en bieden langdurige bescherming.

Archivering en hergebruik van data
Het hergebruik van data is een cruciaal criterium voor moderne archivering. Archiefdata moeten niet alleen betaalbaar en veilig worden opgeslagen, maar ook altijd beschikbaar zijn. Door de combinatie van Erasure Coding met viervoudige redundantie, een lineair bestandssysteem en gedetailleerd energiebeheer, bieden onze systemen een energie-efficiënte en veilige opslagoplossing. Gecertificeerde WORM-verzegeling en het gebruik van retentieperiodes zorgen ervoor dat juridische documenten veilig en conform GDPR kunnen worden bewaard.

Back-ups en ransomware bescherming
De rol van back-ups is veranderd. Tegenwoordig proberen gerichte ransomware-aanvallen back-ups te infecteren om herstel van versleutelde data te voorkomen. Extra beveiligingsmaatregelen zijn daarom noodzakelijk. Met Continuous Snapshots bereiken we onveranderlijkheid op volumeniveau, onafhankelijk van opslag- en toegangsprotocollen (zoals SMB, NFS of S3-compatibel). Onze mobiele opslagoplossingen, zoals de Silent Bricks, maken een Air Gap mogelijk zonder extra investeringen in een volledig andere infrastructuur zoals tapes. De ingebouwde replicatie op volumeniveau biedt kosteneffectieve bescherming tegen dataverlies door rampen.

Unieke veiligheid en bescherming
Met onze storage systemen beschermt u uw data tegen verlies en manipulatie. We gebruiken een combinatie van geavanceerde technologieën om unieke en veilige systemen te creëren die uw data optimaal beveiligen.

Schrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld je hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.