Silent Bricks:
Managed storage, back-ups met Veeam, ransomware beveiliging, file storage, archief.

Onze Silent Bricks systemen zijn ontworpen om bedrijven te voorzien van duurzame, betrouwbare en vooral veilige opslagmogelijkheden voor hun data. Managed storage, ransomware beveiliging, back-ups en secundaire storage zijn belangrijke thema’s op het gebied van deze systemen.

Ransomware aanvallen kunnen een serieuze bedreiging vormen voor bedrijven en organisaties, waarbij belangrijke data verloren kunnen gaan en enorme financiële schade kan ontstaan. Om dit te voorkomen is het belangrijk om te investeren in effectieve ransomware beveiliging. Onze Silent Bricks systemen bieden hier dé perfecte oplossing voor. Met zijn fysieke airgap staat er ten alle tijden een back-up los van het netwerk. Wanneer het netwerk tijdens een ransomware aanval platgelegd wordt, deze back-up dus beschikbaar en kan deze samen met een antivirusbedrijf worden opgeschoond en binnen no-time weer gebruikt worden. 

Een back-up is essentieel om de continuïteit van bedrijfsprocessen te waarborgen. Bijvoorbeeld met de uitgebreide back-up oplossing van Veeam kunnen bedrijven rekenen op een betrouwbare en snelle recovery van data. Deze software is uiterst compatibel met onze Silent Brick systemen en biedt zo een complete back-up oplossing.

Naast back-ups is secundaire storage bedoeld voor het opslaan van data die niet bliksemsnel toegankelijk hoeven te zijn, maar wel bewaard moeten blijven. Het Silent Brick systeem van FAST LTA biedt een flexibele en duurzame oplossing voor secundaire data opslag en datamigratie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten onafhankelijke opslagmodules die schaalbaar zijn en een betrouwbare bescherming bieden tegen ransomware, hackers en andere destructieve bedreigingen. 

En als het om archiefdata gaat, dus data die onveranderbaar voor langere tot zeer lange tijd bewaard moeten blijven, zijn de Silent Brick WORM storage modules en het Silent Cube. Met de hardware WORM verzegeling zorgt voor 100% bescherming tegen gegevensmanipulatie en onbedoeld wissen. Ook wanneer een hacker in het systeem komt, kan hij deze data niet veranderen of verwijderen.

Schrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld je hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.