Sportarchief op reis.

Olympische Spelen, WK-Voetbal, Wielrennen:

Een compleet jaar aan wielrennen, dat zijn 500 uur, of bijna 15 TB aan materiaal. Dat was de uitdaging van de Saarländische Rundfunk bij het zoeken naar archivering mogelijkheden van de XDCAM-opnames, die in de studiowagen bij elkaar kwamen. Bij het ZDF stelde men zich dezelfde vragen: Hoe komen honderden uren aan archief materiaal van de Mainzer Lerchenberg naar Pyeongchang of Moskou? Zonder dataverlies en zonder RAID-Systemen versturen, die eigenlijk niet mogen worden bewogen.

De oplossing? Silent Bricks!

De Silent Brick Drive is met zijn 1 Head Unit en 2 Slots ideaal geschikt voor installatie in een opnamewagen. Op locatie passen dan hoeveelheden digitale content tot 24 TB bruto (16 TB netto) met extreem veilige Erasure Coding en viervoudige redundantie per Silent Brick. Met zijn stabiele aluminium raamwerk is de 2kg lichte Silent Brick ook tegen fysieke beschadigingen beschermd. 

Daarnaast kunnen per transportkoffer tot wel 4 Silent Bricks (96TB aan data) wereldwijd veilig worden vervoerd. 

Case Silent Brick

Schrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld je hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.