Duurzame en betrouwbare storage voor secundaire data

Het veilig en efficiënt opslaan van secundaire data is van cruciaal belang voor organisaties en bedrijven. Of het nu gaat om het archiveren van documenten, het maken van back-ups of het opslaan van content, onze oplossingen zijn speciaal ontworpen om aan deze behoeften te voldoen.

Onze partner, FAST LTA, biedt flexibele en schaalbare oplossingen zoals de Silent Bricks en Silent Cubes. Deze systemen zijn modulair opgebouwd en garanderen een minimale levensduur van 10 jaar, wat zorgt voor een duurzame en betrouwbare oplossing. Ze bieden naadloze datamigratie-opties, waardoor gegevens eenvoudig verplaatst kunnen worden tussen verschillende FAST LTA-systemen.

Sinds 2005 vertrouwen meer dan 3000 installaties op onze oplossingen. Onze klanten variëren van overheidsinstellingen, handel, industrie en financiële instellingen tot ziekenhuizen en erfgoedinstellingen. Met de Silent Bricks en Silent Cubes kunnen we secundaire data opslaan variërend van enkele terabytes tot meerdere petabytes. Deze systemen bieden betrouwbare bescherming tegen bedreigingen zoals ransomware en hackers.

                                                               Oplossingen voor back-up  

Een traditionele back-upstrategie met alleen schijven en tapes voldoet niet meer aan de huidige eisen. Het Silent Brick systeem van FAST LTA is flexibel configureerbaar, modulair uitbreidbaar en biedt hoge beveiligingsmaatregelen om gegevens te beschermen tegen verlies en manipulatie. Het systeem ondersteunt back-up naar flash met de Silent Brick Plus voor de hoogste prestaties, back-up naar disk voor hoge capaciteit en back-up naar virtuele tapes inclusief fysieke air gap.

Het Silent Brick systeem is energiezuinig, snel en veilig. Met een fysieke airgap zorgt het systeem ervoor dat back-ups beschikbaar blijven, zelfs tijdens een ransomware-aanval die het netwerk platlegt.

Oplossingen voor archief

Archiefdata ondergaat geen wijzigingen en moet vaak vele jaren worden bewaard. Voor deze specifieke data is het WORM-principe (Write Once Read Many) ideaal, waarbij gegevens onveranderlijk zijn en regelmatig toegankelijk blijven. Onze oplossingen voor archiefdata omvatten de Silent Cube DS Pro, die viervoudige redundantie en energiezuinig ontwerp biedt. Het systeem is via ethernet verbonden als NAS-eenheid en kan naadloos worden geschaald dankzij de modulaire opbouw.

Met hardwarematige WORM-technologie kan de integriteit van gegevens niet worden omzeild, wat bijdraagt aan lange-termijn, compliant archivering zonder enige kans op dataverlies. Dit biedt organisaties de zekerheid dat hun data veilig en onveranderlijk blijft, volledig conform de wettelijke vereisten.

Oplossingen voor datatransport

In een digitaliserende wereld neemt de hoeveelheid digitale content snel toe. Het Silent Brick systeem biedt een efficiënte oplossing voor het verplaatsen van grote hoeveelheden data. Het systeem is snel, energiezuinig en veilig, waardoor enkele tot tientallen terabytes data eenvoudig te transporteren zijn.

Schrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld je hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.