Oplossingen voor secundaire data - Duurzaam en betrouwbaar

Het veilig en efficiënt opslaan van secundaire data is van essentieel belang voor de meeste organisaties en bedrijven. Of het nu gaat om het archiveren van documenten, het maken van back-ups of het opslaan van content, onze op maat gemaakte oplossingen zijn specifiek ontworpen om aan deze behoeften te voldoen.

De Silent Brick systemen en Silent Cube DS Pro van onze gerenommeerde Duitse partner, FAST LTA, bieden een flexibele, schaalbare en kostenefficiënte aanpak voor het opslaan van secundaire data. Met hun modulaire opbouw en een gegarandeerde levensduur van minimaal 10 jaar, leveren ze een duurzame, betrouwbare en toekomstbestendige oplossing. Bovendien bieden deze systemen naadloze datamigratie-opties, waardoor u uw gegevens gemakkelijk kunt verplaatsen van, naar en tussen de FAST LTA systemen.

Met een indrukwekkende staat van dienst sinds 2005, vertrouwen al meer dan 3000 installaties op onze oplossingen. Onze klanten variëren van overheden, handel, industrie en financiële instellingen tot ziekenhuizen en erfgoedinstellingen. Onze Silent Bricks en Silent Cubes worden ingezet voor het opslaan van secundaire data, variërend van enkele Terabytes tot meerdere Petabytes. Ze bieden een betrouwbare bescherming tegen bedreigingen zoals ransomware, hackers en andere destructieve aanvallen.

Ons team van experts staat klaar om u te ondersteunen bij het vinden van de perfecte oplossing voor uw organisatie. Met onze systemen kunt u vertrouwen op een robuust, veilig en betrouwbaar opslagsysteem voor uw secundaire data!

image-7

Oplossingen voor back-up

Een eenvoudige back-upstrategie met back-up op schijf en tape werkt niet meer.

Om de toenemende complexiteit van heterogene back-upomgevingen tegen te gaan, heeft FAST LTA het Silent Brick System ontwikkeld. Flexibel configureerbaar in elk aspect, modulair uitbreidbaar op elk gebied, met bijzonder hoge beveiligingsmaatregelen die uw gegevens beschermen tegen verlies en manipulatie.

Het Silent Brick System dekt alle aspecten van moderne databescherming – ongeacht welke back-upsoftware je kiest. Back-up naar Flash voor de hoogste prestaties, Back-up naar Disk voor hoge, schaalbare capaciteit met de hoogste beveiliging en Back-up naar (virtuele) Tape – inclusief een echte fysieke Air Gap.

Het Silent Brick systeem is energiezuinig, snel en bovenal veilig. Met zijn fysieke airgap, een scheiding tussen netwerk en back-up, zorgt het Silent Brick systeem ervoor dat er zelfs in tijden van een ransomware aanval die het hele netwerk plat legt een back-up beschikbaar blijft.

Oplossingen voor archief

In tegenstelling tot back-updata, ondergaan archiefdata geen wijzigingen. Deze gegevens moeten vaak vele jaren worden bewaard en beschermd zijn tegen wijziging of verwijdering. Het gaat hier bijvoorbeeld om overheidsdata, erfgoed, PACS en medische gegevens. Voor deze specifieke data is het WORM-principe (Write Once Read Many) bij uitstek geschikt. Het houdt in dat de gegevens onveranderlijk zijn en gedurende langere periodes regelmatig kunnen worden benaderd. Aangezien archiefgegevens vrijwel altijd blijven groeien, is schaalbaarheid een cruciale factor om rekening mee te houden.

Onze oplossingen voor een optimale opslag van archiefdata omvatten de FAST LTA Silent Cube DS Pro en de FAST LTA Silent Brick WORM. Deze systemen worden automatisch en regelmatig onderhouden via een digitale audit, wat zorgt voor een hoog niveau van betrouwbaarheid. Ze zijn viervoudig redundant en hebben een energiezuinig ontwerp, waardoor ze kostenefficiënt en milieubewust zijn. Beide WORM-systemen zijn via ethernet verbonden als NAS-eenheden met de infrastructuur en kunnen dankzij hun modulaire opbouw naadloos worden geschaald.

Met deze geavanceerde technologieën kunt u vertrouwen op een veilige en duurzame opslag van uw archiefdata. Of het nu gaat om overheidsgegevens, waardevol erfgoed of cruciale medische informatie, ons WORM-gebaseerde opslagsysteem biedt de perfecte oplossing voor langdurige en onveranderlijke gegevensbehoeften.

Oplossingen voor datatransport

In de alsmaar digitaliserende wereld neemt net zoals de hoeveelheid archiefdata, de hoeveelheid digitale content enorm toe. Een van de uitdagingen die hierbij komt kijken is het efficiënt verplaatsen van deze groeiende hoeveelheden data. Het eenvoudig schaalbare Silent Brick systeem biedt met zijn Silent Bricks de perfecte oplossing voor snelle toegang en efficiënte transportmogelijkheden van digitale content. Het systeem is snel, energiezuinig en veilig. Met deze ‘Bricks’ zijn enkele tot tientallen Terabytes data eenvoudig te transporteren.   

Schrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld je hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.