Veelgestelde vragen

Als specialist op het gebied van secundaire storage bieden wij momenteel twee innovatieve systemen, ideaal voor back-up en archivering. Het Silent Brick systeem is de flexibele opslagoplossing voor volledige gegevensbescherming (back-up & herstel) en koude opslag (grote VTL-archieven). Het Silent Cube systeem is ons zeer gespecialiseerde opslagsysteem voor gecertificeerde en GDPR-conforme archivering. Met deze systemen staat uw organisatie garant voor datagarantie en compliance. 

Het Silent Brick systeem dekt alle aspecten van moderne databescherming, ongeacht welke back-up software je kiest. Back-up naar flash voor de hoogste prestaties, back-up naar disk voor hoge, schaalbare capaciteit met de hoogste beveiliging en back-up naar (virtuele) tape – inclusief echte Air Gap.

Dankzij deze Air Gap wordt er ten alle tijden een offline back-up bewaard. Deze back-up is in geen enkel geval toegankelijk voor hackers en kan tijdens een ransomware aanval binnen no-time opgeschoond en geactiveerd worden. Zo zorgt u ervoor dat er geen data verloren gaat. De unieke Disk-mix in combinatie met 4-voudige redundantie zorgen voor een extra beveiligingslaag die verbeterde datagarantie biedt. 

Onze hardware WORM-verzegeling beschermt tegen het bewust en onbewust wijzigen en verwijderen van data. Dit is essentieel voor het archiveren van data wegens compliance redenen, maar ook als het gaat om waardevolle data die niet verloren mogen gaan. De Silent Brick WORM biedt mogelijkheid tot archiveren binnen het Silent Brick systeem. De Silent Cubes zijn met haar hardware WORM-verzegeling ideaal voor lange-termijn archieven van grote omvang, dat alles GDPR-conform.

Waar de levensduur van storageoplossingen en IT-hardware normaliter gemiddeld zo’n 5 jaar is, gaan de systemen van FAST LTA minimaal 10 jaar mee. Dit betekent dat u op 10 jaar tijd één complete investering kunt besparen. Dit maakt de investering in een Silent Brick of Silent Cube systeem enorm voordelig op de lange termijn. 

Daarnaast zorgt de schaalbaarheid van de Bricks en Cubes ervoor dat incrementele uitbreidingen mogelijk zijn, waardoor de aanschaf van afzonderlijke opslagsystemen onnodig is en zo kosten kunnen worden bespaard. 

Ons Silent Brick-systeem biedt uitzonderlijke schaalbaarheidsmogelijkheden om aan de veranderende opslagbehoeften van uw organisatie te voldoen. Een van de kernaspecten van dit systeem is de flexibiliteit om schaalvergroting te realiseren door simpelweg meer Bricks toe te voegen. Dit maakt incrementele uitbreidingen mogelijk, wat kosteneffectiever is dan de aanschaf van afzonderlijke opslagsystemen voor verschillende behoeften.

Bovendien biedt het Silent Brick-systeem de mogelijkheid om te schalen met verschillende soorten Bricks. Dit betekent dat u uw opslagsysteem kunt aanpassen en uitbreiden met specifieke Bricks die zijn afgestemd op unieke behoeften, zoals back-up of archivering.

Daarnaast is het Silent Cube systeem ook enorm schaalbaar. Er kunnen tot wel 20 cubes per enkele Head Unit worden toegevoegd. Zo schaalt het systeem gemakkelijk mee naarmate de grootte van uw archief uitbreidt.

Zowel bij Silent Bricks als bij Silent Cubes is het toevoegen van extra opslagcapaciteit uitermate eenvoudig: gewoon de nieuwe Brick of Cube in het rack plaatsen, kabeltjes aansluiten en klaar. Een nieuwe Brick moet nog in het web-interface van het storage systeem aan het gewenste volume toegewezen worden maar dat is dan ook alles.

Bij datamigratie naar Silent Bricks of Silent Cubes ligt het process aan de bestaande storage infrastructuur. Datamigratie van oude naar nieuwe Silent Bricks of Silent Cubes gaat heel eenvoudig. Met de zogenaamde Silent Transfer vindt dit proces in de achtergrond plaats en merkt u hier niks van. 

Datamigratie van of naar een ander storage systeem dan Silent Bricks of Silent Cubes gaat zoals elk ander standaard kopieerproces. Hierin kunnen wij indien nodig begeleiding bieden. 

Silent Bricks en Silent Cubes verbeteren de operationele efficiëntie van bedrijven aanzienlijk door de toegankelijkheid, beschikbaarheid, en veiligheid van data te verbeteren. Deze systemen bieden snelle en directe toegang tot opgeslagen data, wat essentieel is voor dagelijkse bedrijfsactiviteiten. De flexibele integratie met bestaande IT-infrastructuren stelt werknemers in staat om gemakkelijk en efficiënt toegang te krijgen tot belangrijke informatie vanuit verschillende afdelingen en locaties. Bovendien zorgen hun robuuste ontwerp en ingebouwde redundantie voor een hoge mate van betrouwbaarheid, wat van cruciaal belang is voor bedrijfskritische toepassingen.

Op het gebied van data-veiligheid bieden Silent Bricks en Cubes geavanceerde technologieën om te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang en cyberdreigingen, evenals fysieke beveiligingsmaatregelen voor gevoelige of gereguleerde data. Deze aspecten zijn essentieel voor het handhaven van de integriteit en vertrouwelijkheid van bedrijfsdata. Verder dragen deze opslagsystemen bij aan bedrijfscontinuïteit door deel uit te maken van een uitgebreid disaster recovery plan. Ze bieden snelle en betrouwbare herstelmogelijkheden na een incident.

De schaalbaarheid betekent dat bedrijven hun opslagcapaciteit kunnen aanpassen aan groeiende datahoeveelheden zonder operationele verstoringen. Dit alles maakt Silent Bricks en Silent Cubes tot een betrouwbare, veilige en schaalbare opslagoplossing die onmisbaar is voor de continuïteit van de bedrijfsvoering in een tijdperk waar data de ruggengraat is van veel organisaties.

Silent Cubes bieden meerdere voordelen boven tapes voor dataopslag, met name in termen van snelheid, betrouwbaarheid, toegankelijkheid en gebruiksgemak. Een van de meest opvallende voordelen is de snellere toegang tot data die Silent Cubes bieden. In tegenstelling tot tapes, waar data eerst moet worden geladen en doorgespoeld, kunnen gegevens op een Silent Cube bijna onmiddellijk worden opgehaald. Dit is vooral voordelig voor toepassingen die snelle dataretrieval vereisen. Bovendien zijn Silent Cubes betrouwbaarder dan tapes; ze zijn dankzij digital audit niet gevoelig voor fysieke schade en degradatie over tijd, wat datacorruptie of zelfs dataverlies voorkomt.

Het beheren van data op Silent Cubes is eenvoudiger dan het beheren van tapebibliotheken. Gebruikers kunnen data gemakkelijker organiseren, doorzoeken en beheren, en het systeem biedt een gebruiksvriendelijke interface voor dagelijkse operaties. Silent Cubes zijn ook opmerkelijk schaalbaar, waardoor het toevoegen van extra opslagcapaciteit een stuk eenvoudiger is dan bij tape-oplossingen. Deze schaalbaarheid is vooral belangrijk wanneer de hoeveelheid data snel toeneemt.

Hoewel de initiële investering voor Silent Cubes hoger kan zijn dan voor tapes, kunnen de lange termijn kosten lager uitvallen door lagere onderhoudskosten, minder behoefte aan fysieke vervangingen en efficiënter energieverbruik. Silent Cubes zijn ook minder afhankelijk van milieuomstandigheden zoals temperatuur en vochtigheid. Dit alles maakt Silent Cubes een moderne, efficiënte en betrouwbare oplossing voor dataopslag die goed aansluit bij de huidige bedrijfsbehoeften, waarbij snelheid, toegankelijkheid en betrouwbaarheid van data van cruciaal belang zijn.

De installatie van Silent Bricks of Silent Cubes kan gedaan worden door uw IT-partner, onze reseller, of door ons. Deze keuze ligt bij u en uw IT-partner. Wij trainen onze resellers zodoende dat zij in staat zijn de installatie van onze producten te voltooien. Is uw IT-partner nog geen reseller van onze producten? Geen probleem. Dan doen wij de installatie gezamenlijk en wordt de reseller getraind. 

Al onze technische ondersteuning is opgenomen in ons servicecontract. Deze ondersteuning omvat toegankelijke diensten zoals e-mail, telefoon en remote support, waardoor onze klanten gemakkelijk toegang hebben tot professionele hulp bij technische vragen of problemen. Wij zorgen ook voor proactieve monitoring door COMEX en FAST LTA, waardoor wij potentiële problemen kunnen identificeren en aanpakken voordat ze onze klanten hinderen.

Daarnaast voorzien wij in on-site service, waarbij onze technische specialisten naar de locatie van de klant gaan voor directe ondersteuning. Dit is cruciaal voor het oplossen van complexe problemen of in situaties waar remote support niet toereikend is. Ons servicecontract garandeert tevens een next business day response, zodat onze klanten kunnen rekenen op een snelle en effectieve reactie op hun supportaanvragen. Voor klanten die behoefte hebben aan een nog snellere reactie, bieden wij als optie een 24/7 service met een reactietijd van slechts vier uur.

De training die wij aanbieden zijn technische trainingen voor resellers. Deze trainingen zijn niet bedoeld voor eindgebruikers. De eindgebruikers ontvangen tijdens de installatie van de systemen een korte gebruikerstraining. Gezien de gebruiksvriendelijkheid van onze systemen zijn intensieve trainingen geen noodzaak. 

De hardware WORM-verzegelde Cubes en WORM Bricks garanderen 0 bit dataverlies, een belofte die zich al meer dan 15 jaar heeft bewezen. Deze garantie benadrukt onze toewijding aan het bieden van opslagoplossingen van de hoogste kwaliteit, waarbij de veiligheid en integriteit van de data van onze klanten vooropstaan.

Daarnaast staan wij garant voor de betrouwbaarheid van onze systemen. We begrijpen het belang van consistente en betrouwbare prestaties voor bedrijfskritische toepassingen en zetten ons in om ervoor te zorgen dat onze systemen voldoen aan de hoogste standaarden van duurzaamheid en betrouwbaar functioneren.

Bovendien garanderen wij snelle en goede service en support, zoals vastgelegd in ons servicecontract. Dit omvat uitgebreide technische ondersteuning en klantenservice, variërend van e-mail, telefoon en remote support tot on-site service en een gegarandeerde next business day response. Voor klanten met specifieke behoeften bieden we zelfs een 24/7 service met een reactietijd van slechts vier uur.

Onze producten onderscheiden zich door een uitzonderlijk lange levensduur. Wij bieden een gegarandeerde minimale levensduur van 10 jaar, wat dubbel zo lang is als de gemiddelde levensduur van 5 jaar bij standaard storageoplossingen. Deze langere levensduur garandeert niet alleen een betrouwbare en duurzame opslagoplossing, maar vermindert ook de noodzaak voor frequente vervangingen of upgrades, wat leidt tot lagere investeringskosten voor onze klanten.

Onze servicecontracten en serviceovereenkomsten zijn ontworpen met flexibiliteit in gedachten, om te voldoen aan de diverse behoeften van onze klanten. We bieden een uitgebreid scala aan ondersteuningsdiensten, waaronder e-mail, telefoon en remote support, wat zorgt voor gemakkelijke en toegankelijke hulp wanneer u die nodig heeft. Daarnaast omvat onze service monitoring door COMEX en FAST LTA, waardoor we proactief eventuele problemen kunnen identificeren en aanpakken voordat ze uw bedrijfsvoering beïnvloeden.

Standaard bieden we een servicecontract van vijf jaar, maar dit kan uitgebreid worden naar tien jaar met dezelfde voorwaarden, wat u extra zekerheid en continuïteit biedt. Binnen ons servicecontract zijn alle firmware-updates inbegrepen, evenals alle hardwarecomponenten, inclusief harde schijven en SSD’s. Dit betekent dat u niet te maken krijgt met onverwachte kosten voor vervangingen of upgrades.

Alle arbeidskosten zijn eveneens inbegrepen in het contract. We bieden on-site service en garanderen een next business day response, zodat u verzekerd bent van snelle en effectieve ondersteuning bij eventuele problemen. Voor klanten die behoefte hebben aan nog snellere response, bieden we als optie een 24/7 service met een reactietijd van slechts vier uur.

Op onze website vindt u momenteel drie casestudy’s van Gemeente Leeuwarden, Gemeente Gennep en Ziekenhuis Kempten-Oberallgäu. Uiteraard hebben wij een veel breder scala aan casestudy’s. Neem gerust contact op om een casestudy die voor uw bedrijf relevant kan zijn op te vragen. 

Schrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld je hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.