Industrie

Data binnen een industrieel bedrijf kan opeens explosief groeien. Dit betekent voor de IT afdeling een snelle stijging van data hoeveelheden, die wel als gewoonlijk veilig bewaard moeten blijven.

Cruciale data van onder andere projecten, vergunningen en Research & Development dienen allemaal langdurig en onveranderlijk opgeslagen te worden. Deze data vormen immers het hart van de onderneming. 

Het onveranderlijk en langdurig bewaren van deze cruciale data is van essentieel belang; gegevens mogen niet verloren gaan of gewijzigd worden. Tegelijkertijd moeten bedrijven rekening houden met de exponentiële groei van data en de behoefte aan eenvoudige uitbreiding van opslagcapaciteit. Dit kan echter nieuwe uitdagingen met zich meebrengen, aangezien veel bedrijven lokaal niet beschikken over grote serverruimtes. Een eenvoudig schaalbaar en compact systeem is wenselijk. 

Een juiste back-up strategie is ook van groot belang. Data moet altijd beschikbaar zijn en beschermd tegen zowel bewust als onbewust dataverlies. Met de toenemende dreiging van ransomware is het cruciaal om een offline kopie van de back-up te bewaren, losgekoppeld van het netwerk. Deze offline back-up kan snel worden ingezet in geval van een ransomware aanval, wat van vitaal belang is voor de continuïteit van de bedrijfsvoering. 

Met onze Silent Brick en Silent Cube DS Pro systemen is geen enkele back-up of archief uitdaging te veel. Duurzaam, veilig, betrouwbaar en schaalbaar. Kortom, uitermate geschikt als oplossing voor storage uitdagingen binnen de industrie. 

Schrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld je hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.