Kenniscentrum

Welkom in ons kenniscentrum! Hier vindt u een grote verzameling aan informatie, variërend van casestudies en whitepapers tot brochures van onze producten. Ontdek hoe de Silent Bricks en Silent Cubes succesvol in de praktijk toegepast worden. Leer over de verborgen kosten van een ransomware aanval of ervaar hoe u uw back-up strategie kunt verbeteren en zo de kans op dataverlies verkleint. Klik op de linkjes om de pdf’s te openen of te downloaden. 

Casestudies:

Hier vindt u de succesverhalen van enkele tevreden klanten in Nederland, Duitsland en verder. Ontdek voor welke uitdagingen zij hebben gestaan en hoe de Silent Bricks en Silent Cubes hiervoor de perfecte oplossing hebben geboden. 

Ontdek hoe Collectie Overijssel haar erfgoed digitaliseert en duurzaam bewaart met het Silent Brick System van FAST LTA. Deze oplossing biedt flexibiliteit, veiligheid, en energie-efficiënte opslag, essentieel voor de bescherming tegen dataverlies en calamiteiten. Door strategische plaatsing over twee locaties garandeert Collectie Overijssel de toegankelijkheid van haar archieven, nu en in de toekomst, en versterkt zo haar rol in het behoud van regionaal erfgoed.

Ontdek hoe de Gemeente Gennep, in reactie op de toenemende cyberdreigingen, haar back-up en dataopslag veiliger heeft gemaakt door de implementatie van het Silent Brick systeem met een air-gap functie. Deze case study belicht de uitdagingen van het beschermen tegen ransomware en de oplossing van een air-gapped back-upsysteem, geïntegreerd met Veeam, om de veiligheid en toegankelijkheid van kritieke gemeentelijke data te waarborgen, terwijl het systeem eenvoudig in gebruik en schaalbaar blijft.

Ontdek hoe de Gemeente Leeuwarden voor het Regionaal Archief koos voor een duurzame, energiezuinige opslagoplossing met Silent Bricks om historische en semi-historische data veilig te stellen. Deze case study illustreert de uitdagingen van het digitaliseren en langdurig bewaren van waardevolle archieven, en hoe Silent Bricks voldoen aan de strenge eisen voor duurzaamheid, betrouwbaarheid, en schaalbaarheid. Begrijp de cruciale rol van hardwarematige WORM-functionaliteit in het waarborgen van de integriteit van onvervangbare collecties.

Ontdek hoe het Duitse Centrum voor Lucht- en Ruimtevaart (DLR) zijn satellietdata-archivering heeft geoptimaliseerd door over te schakelen op Silent Brick systemen, wat resulteert in snellere toegang tot data en het voortzetten van hun dual-vendor-strategie. Deze case study belicht de overstap van traditionele tape-opslag naar een meer flexibele en efficiënte opslagoplossing, waardoor het DLR de groeiende datavolumes beter kan beheren en voorbereid is op toekomstige satellietmissies met een verwachte datagroei tot 10 petabyte per jaar.

Ontdek hoe het Kempten-Oberallgäu ziekenhuisverband zijn archiverings- en back-upsystemen transformeerde met de implementatie van Silent Bricks, om te voldoen aan de toenemende eisen voor revisiebestendige opslag en de groeiende datavolumes. Deze case study toont aan hoe ze, door over te stappen van traditionele tape-opslag naar een flexibele en schaalbare oplossing, hun patiëntgegevens veilig en efficiënt konden beheren, terwijl ze de uitdagingen van digitalisering binnen de gezondheidszorg aangingen.

Ontdek hoe Scheugenpflug AG de overstap heeft gemaakt van LTO-tapeback-ups naar de toekomstbestendige Silent Brick Library, waardoor ze hun back-upprocessen konden versnellen en hun groeiende datavolumes veilig en efficiënt konden beheren. Deze case study illustreert de uitdagingen van het omgaan met snel toenemende datavolumes en de oplossingen die de Silent Brick Library biedt, zoals schaalbaarheid, betrouwbaarheid en de combinatie van tape- en schijfvoordelen in één systeem, wat resulteert in een robuuste back-up- en archiveringsstrategie.

Ontdek hoe Saarländischer Rundfunk de uitdagingen van het beheren van groeiende datavolumes bij het archiveren van internationale wielrenevenementen overwon door over te stappen op het Silent Brick System van FAST LTA. Deze case study illustreert de transitie van XDCAM-schijven naar een mobiele en compacte opslagoplossing, waardoor de efficiëntie van data-archivering aanzienlijk verbeterde en de toegankelijkheid van archiefmateriaal voor live uitzendingen vergroot werd. Begrijp hoe de implementatie van dit systeem niet alleen de capaciteit dramatisch verhoogde, maar ook kosteneffectief bleek te zijn.

Ontdek hoe Cölner Hofbräu P. Josef Früh KG hun documentbeheer en data-archiveringssysteem digitaliseerde met de Silent Brick System van FAST LTA, om te voldoen aan AVG-eisen en toekomstige groei te ondersteunen. Deze case study toont aan hoe de brouwerij efficiënte, AVG-conforme archivering realiseerde, die zowel flexibel als schaalbaar is, terwijl ze de overgang van tape-gebaseerde oplossingen naar een moderner, veiliger systeem maakten.

Ontdek hoe GNS Gesellschaft für Nuklear-Service mbH de uitdagingen van het archiveren van kernafvalbeheergegevens overwon door over te schakelen op Silent Brick Systemen, wat leidde tot vereenvoudigde, kostenbesparende en auditbestendige archiveringsprocessen. Deze case study illustreert de vervanging van complexe tape-systemen door een flexibele, schaalbare oplossing die de groeiende datavolumes aankan en voldoet aan strenge veiligheids- en bewaarvereisten.

Ontdek hoe Clinique de La Source in Lausanne, Zwitserland, zijn dataverwerking en back-upstrategie herstructureerde met de Silent Brick Systemen, om te zorgen voor robuuste gegevensbescherming en naleving van regelgeving. Deze case study belicht de overstap naar de Silent Brick oplossing voor zowel replicatie als WORM-opslag voor het archiveren van patiëntgegevens, wat leidde tot verbeterde flexibiliteit, schaalbaarheid en compliance in hun IT-infrastructuur.

Ontdek hoe manroland Goss web systems GmbH de operationele kosten voor hun SAP-archief met 90% verlaagde door over te stappen op het Silent Brick System van FAST LTA. Deze case study belicht de transitie van een extern gehost naar een intern beheerd archiveringssysteem, wat leidde tot een aanzienlijke kostenbesparing en verbeterde flexibiliteit in hun archiefprocessen. De implementatie van de CLARC CONTENT SERVER FOR SAP, ondersteund door Silent Brick’s hardwarematige WORM-beveiliging, heeft de efficiëntie en betrouwbaarheid van hun documentarchivering aanzienlijk verbeterd.

Ontdek hoe het Duitse Bundesarchiv de digitalisering van zijn omvangrijke archieven heeft versneld door de implementatie van het Silent Brick System, waarmee de overdrachtssnelheden en de veiligheid van het transport van gedigitaliseerde gegevens aanzienlijk zijn verbeterd. Deze case study toont aan hoe de overstap van traditionele opslagmedia naar SSD-gebaseerde Silent Bricks het Bundesarchiv in staat stelde om jaarlijks tot 10 petabyte aan archiefgegevens efficiënter te verwerken en op te slaan, wat essentieel is voor het behoud van het nationaal erfgoed.

Whitepapers:

Hieronder vindt u interessante whitepapers over uiteenlopende onderwerpen. Van verhalen over de evolutie van tape naar informatie over de kosten die gemoeid zijn met een ransomware aanval. 

Ontdek hoe actieve WORM-archieven kunnen helpen de complexiteit en kosten van gegevensback-up te beheren, terwijl de beveiliging wordt verhoogd. Met de groei van digitale data en de toename van cyberaanvallen, toont deze whitepaper het belang van een actief WORM-archief voor duurzame, veilige opslag. Het illustreert hoe de overgang naar hardwaregebaseerde onveranderlijkheid en intelligente archiefsystemen, zoals Silent Cubes, de bescherming tegen dataverlies versterkt zonder concessies aan toegankelijkheid en efficiency.

Ontdek hoe je back-ups kunt beveiligen tegen ransomware-aanvallen door geavanceerde strategieën te implementeren die isolatie en extra beveiliging van toegangsrechten omvatten. Leer over het belang van het scheiden van back-upbeheer van algemene toegangsrechten en het gebruik van technologieën zoals continuous snapshots en air gapping met het Silent Brick System, om een betrouwbare gegevensherstel na een aanval te garanderen.

Ontdek hoe schijfgebaseerde back-ups en features zoals air gapping en immutability bedrijven kunnen beschermen tegen cyberdreigingen, waaronder ransomware. Leer over de implementatie van zero trust en continuous snapshots om de beveiliging te versterken, terwijl de impact op Recovery Time Objective (RTO) en Recovery Point Objective (RPO) geminimaliseerd wordt.

Ontdek hoe duurzaamheid binnen IT-archieven kan worden bevorderd door energie-efficiënte opslagoplossingen en de implementatie van duurzame hardwarecomponenten. Deze whitepaper benadrukt het belang van het verminderen van het energieverbruik en het kiezen van modulaire systemen die zowel een lage CO2-voetafdruk hebben als bijdragen aan langdurige archiefbehoud. Begrijp de voordelen van systemen zoals Silent Cubes en Silent Bricks, die een sleutelrol spelen in het realiseren van een groenere, kosteneffectieve dataopslagstrategie.

Ontdek hoe immutable storage bedrijven kan beschermen tegen moderne cyberaanvallen door gegevens permanent onveranderbaar te maken. Deze whitepaper belicht de toepassing van immutability op object stores en de integratie van automatische snapshots, WORM-beveiliging, en air gapping om data tegen onbevoegde wijzigingen te beveiligen. Begrijp hoe deze methoden bijdragen aan een robuuste strategie voor gegevensbescherming, essentieel voor het voorkomen van verlies of manipulatie door cyberdreigingen.

Ontdek de financiële impact van ransomware-aanvallen, inclusief de verborgen kosten die veel verder gaan dan het losgeld. Deze whitepaper belicht de vijf grootste financiële risico’s voor bedrijven, overheidsorganisaties en zorginstellingen, met een focus op downtime, dubbele afpersing, herstelkosten, verlies van reputatie, en de noodzaak van een robuuste back-upstrategie om hoge herstelkosten te voorkomen. Leer hoe een goed voorbereide organisatie essentieel is om de financiële en operationele gevolgen van ransomware te minimaliseren.

Ontdek hoe de complexiteit van back-upomgevingen toeneemt door de dreiging van ransomware en de noodzaak voor geavanceerde back-upstrategieën die rekening houden met snel herstel, schaalbaarheid, veiligheid, en offline opslagmedia. Deze whitepaper bespreekt de uitdagingen van het beschermen van back-ups in het huidige cyberlandschap, met een focus op het minimaliseren van de Recovery Time Objective (RTO), het waarborgen van de schaalbaarheid en veiligheid van schijfgebaseerde systemen, en het belang van air gapping met off-line back-upmedia.

Ontdek hoe de transitie van tapegebaseerde back-ups naar moderne Silent Brick systemen een veerkrachtige back-up- en disaster recovery-strategie mogelijk maakt, zonder de beperkingen van tape. Deze whitepaper onderzoekt de voordelen van Silent Bricks, waaronder verbeterde bescherming tegen ransomware, hogere opslagcapaciteit, en de mogelijkheid voor air gapping, terwijl het de total cost of ownership verlaagt en flexibiliteit binnen IT-infrastructuren verhoogt.

Resources:

Hieronder vindt u alle andere resources, zoals de brochures van onze Silent Bricks en Silent Cubes. 

Op zoek naar een storage systeem voor complete gegevensback-up en datagarantie? Dan bent u bij het Silent Brick systeem aan het juiste adres. Daarnaast kan dit systeem ook zo ingericht worden dat het ondersteuning biedt voor rechtsgeldig archiveren en als VTL-library gebruikt kan worden. Dit alles binnen één systeem.

Op zoek naar een systeem dat ondersteuning biedt voor lange termijn, compliant archivering? Dan bent u bij het Silent Cube systeem aan het juiste adres! AVG-conforme archivering zonder enige kans op dataverlies is nog nooit zo makkelijk geweest. 

Schrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld je hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.