Doordacht back-up. Veilig archief.

Betrouwbare storage.

De eerste drie van onze serie guides over best practices voor back-up met bijv. Veeam Backup & Replication staan op onze website ter download ter beschikking. Guide #1 beschrijft het dagelijkse incrementele back-up, guide #2 gaat over back-ups met langere bewaartijden en guide #3 over air-gapped back-up in de virtuele tape library mode.

Download de Veeam mini guides hier en blijf op de hoogte over de komende nummers 4 en 5 (NAS back-up en S3).

Behalve back-up gegevens moeten ook archiefdata uiterst betrouwbaar opgeslagen worden, deels voor zeer lange tijd. Zo vindt de opslag van gedigitaliseerd historisch erfgoed van het Historisch Centrum Leeuwarden plaats op het Silent Brick opslagsysteem van FAST LTA. Doorslaggevend voor de keuze van dit systeem waren de WORM functionaliteit, de lange levensduur en de gunstige prijs. Bijkomend bieden de schaalbaarheid en de flexibiliteit van de Silent Bricks mogelijkheden ook data van andere toepassingen, die niet eeuwig bewaard moeten blijven, op het systeem op te slaan zodat inmiddels in het Shared Service Center Leeuwarden naast het cultureel erfgoed ook bijv. kwaliteitsonderzoeken van de riolering en financiële data met retentietijden rechtsgeldig bewaard kunnen worden.

Lees meer over de use case bij de gemeente Leeuwarden.

Wij bieden tijdelijk gratis consultancy over betrouwbare opslag van data. Speelt er dus in jouw organisatie een storagevraagstuk, denk hier bijv aan e-mailarchivering, ransomwareveilige back-up, veilige opslag van secundaire data, rechtsgeldige opslag van medische PACS data, of is er gewoon behoefte aan een brainstormsessie over de mogelijkheden van moderne opslag? Dan boek een gratis consult of neem even contact via mail of telefoon met ons op.

Schrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld je hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.