Ben je klaar voor de Clexit?

Clexit staat voor ‘cloud exit’. Niet dat je de cloud direct moet verlaten, maar het is wel goed om na te denken over een strategie om dat te doen. Maar waarom zou je de cloud verlaten? Allereerst zou het technologisch nodig kunnen zijn om gegevens weer lokaal op te slaan, bijvoorbeeld als de bandbreedte niet groot genoeg is om snel via de cloud te kunnen werken. Minstens zo belangrijk is dat je snel van cloudprovider moet kunnen wisselen. Dan moet je je huidige provider kunnen verlaten.

Tijd en geld

En dan is het goed om te beseffen dat het down- en weer uploaden van een grote hoeveelheid terabytes aan data flink wat tijd kost. En geld, omdat je voor de bandbreedte betaalt. Een gemiddeld bedrijf heeft al gauw zo’n twee weken nodig voor een totale download van gegevens, ervan uitgaande dat de rest van het bedrijf geen gebruik maakt van de beschikbare internetverbinding.

Waar zijn de data

Wie data opslaat via een cloudprovider, heeft geen idee waar die data opgeslagen worden. Frankfurt, Londen, Sjanghai? De provider hanteert redenen die je als afnemer niet kent of waar je in ieder geval geen invloed op hebt. Je data staan overal en nergens: je kunt niet de provider vragen om je tien harde schijven met je data om de simpele redenen dat die niet bestaan. Komt nog bij dat je niet zeker weet dat al je data weg zijn en niet nog ergens op een server rondslingeren. Voor veel bedrijven die privacygevoelige gegevens opslaan, is het een voorwaarde om dat strak geregeld te hebben. Iets om bij stil te staan.

Veel eenvoudiger en veiliger is opslag in Silent Bricks, zowel lokaal als ook bij cloud providers. Daar kunnen we u natuurlijk van alles over vertellen. Informeer eens vrijblijvend naar de mogelijkheden en naar providers die eenvoudige clexit-strategieën bieden.

Schrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld je hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.