De stille evolutie van datamigratie

In een tijdperk waarin data als het nieuwe goud wordt beschouwd, is het behoud en de beveiliging van deze data van cruciaal belang. Datamigratie, het proces van het verplaatsen van data van het ene systeem naar het andere, speelt hierin een sleutelrol. De ervaring leert dat datamigratie vaak lang duurt en enkele uitdagingen met zich meebrengt. Echter kan dit veel sneller en eenvoudiger! De oplossing lees je in deze blog.

Redenen voor migratie

De levensduur van IT-hardware is gemiddeld 5 jaar. Na deze periode zijn vervangingen nodig, vaak vanwege prestatiebeperkingen of veiligheidsrisico’s. Daarnaast zorgt technologische vooruitgang ervoor dat organisaties hun datasystemen moeten bijwerken. Verouderde systemen brengen veiligheidsrisico’s met zich mee. Migratie naar modernere systemen vermindert het risico op datalekken en schade door cyberaanvallen. Verder stimuleert de focus op gegevensbescherming en privacywetten organisaties om te migreren, zodat ze voldoen aan nieuwe regelgeving en standaarden.

Uitdagingen in migratie

Traditioneel gebeurt datamigratie file-by-file, wat tijdrovend en riskant kan zijn. Elk bestand wordt individueel verplaatst, wat bij grote hoeveelheden data lang duurt. De nauwkeurigheid die nodig is om data-integriteit te waarborgen, zoals het controleren op fouten of corruptie, vertraagt het proces verder. Soms is conversie of aanpassing nodig voor compatibiliteit met nieuwe systemen, wat extra tijd kost. Hoewel deze zorgvuldigheid essentieel is voor de integriteit en functionaliteit van de gemigreerde data, kan het operationele uitdagingen veroorzaken, zoals beperkte toegang tot bestanden tijdens de migratie. Flexibiliteit en geduld zijn daarom cruciaal in dit proces.

Migratie sneller en eenvoudiger

Echter kan datamigratie tegenwoordig veel sneller en eenvoudiger, zonder hinder tijdens dagelijkse werkzaamheden. Het Silent Cube systeem van FAST LTA biedt een minimale levensduur van 10 jaar, wat de migratiebehoefte ten opzichte van systemen met een gemiddelde IT-levensduur halveert. Daarnaast bieden de Silent Cubes een unieke manier van datamigratie: Silent Transfer. Zoals de naam al verklapt, is het een stil migratieproces dat in de achtergrond plaatsvindt. Zo ondervind je geen hinder tijdens dagelijkse werkzaamheden. Bij Silent Transfer wordt data blokgewijs gemigreerd, wat een stuk efficiënter is dan file-by-file. Daarnaast zorgt de Silent Transfer ervoor dat data gecontroleerd worden door de hash key van de brondata te matchen met de hash key van de data op het nieuwe systeem. Zo kun je aantonen dat data niet gewijzigd is en wordt compliant archivering een stuk eenvoudiger.

Het Silent Cube systeem wordt jaarlijks door KPMG gecertificeerd voor compliant archivering. Zo toon je met dit systeem aan dat je archiveert volgens richtlijnen. Hierdoor hoeft er geen dure audit plaats te vinden die vaststelt dat jouw organisatie compliant archiveert.

Een voorbeeld uit de praktijk

Om de voordelen van de Silent Transfer methode van FAST LTA concreet te maken, kijken we naar een recente casus. In een testscenario werd 0,95 TB aan data, verdeeld over 6,3 miljoen bestanden, gemigreerd. Deze migratie duurde anderhalve week. De totale omvang van het archief dat gemigreerd moest worden bestond uit 96TB en 630 miljoen bestanden. De traditionele doorlooptijd voor deze omvang van data, uitgevoerd met de file-by-file methode, zou naar schatting 152 weken duren – een enorm lange periode voor een dergelijke taak. Deze aanpak is niet alleen enorm inefficiënt, ook mogen we de potentiële operationele verstoringen die kunnen ontstaan bij conventionele datamigraties niet vergeten.

Echter, door de implementatie van de Silent Transfer methode van FAST LTA, werd deze gigantische taak teruggebracht tot slechts 7 maanden. Dit illustreert niet alleen een significante tijdsbesparing, maar onderstreept ook de efficiëntie en het gebruiksgemak van deze methode. Met Silent Transfer kunnen organisaties enorme hoeveelheden data migreren met minimale verstoring van hun dagelijkse operaties, terwijl de integriteit en veiligheid van de data gewaarborgd blijft.

Deze praktijkcase toont aan dat Silent Transfer een echte gamechanger is, waarmee organisaties veel tijd, kosten en onvoorziene verstoringen kunnen besparen. Ben je geïnteresseerd in de voordelen van Silent Transfer? Informeer dan hoe Silent Cubes naadloos kunnen aansluiten bij jouw bestaande infrastructuur.

Silent Bricks & Silent Cubes: Betrouwbare datagarantie

Met de flexibele Silent Brick en Silent Cube systemen van FAST LTA kunt u de datagarantie van uw bedrijf beter waarborgen. Veilig, schaalbaar, betrouwbaar en betaalbaar! Met inmiddels al 3000+ tevreden klanten, 200+ Petabyte aan veilig opgeslagen data en 0 bit dataverlies zijn deze systemen bewezen effectief! 

Geniet van veilige, volledige gegevensback-up met het flexibele Silent Brick systeem dat naadloos aansluit bij de behoeften van uw organisatie. 

 

Met het uiterst veilige Silent Cube systeem staat u garant voor lange termijn, compliant archivering zonder enige vorm van dataverlies. 

Schrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld je hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.