Operationele continuïteit: voorkom chaos met Silent Bricks

In een wereld waar digitale veiligheid steeds crucialer wordt, is de bescherming van onze operationele technologie (OT) niet langer een keuze, maar een noodzaak. Vandaag de dag is OT de ruggengraat van industriële bedrijven, en het belang van betrouwbare back-upsystemen kan niet genoeg benadrukt worden. Zorg voor operationele continuïteit door het implementeren van een juiste back-up strategie! 

De Noodzaak voor Robuuste OT Back-ups

Operationele technologie, de drijvende kracht achter onze industriële processen, vereist een beveiligingsniveau dat traditionele IT-oplossingen vaak te boven gaat. OT-systemen zijn cruciaal voor de dagelijkse operaties en hun uitval kan leiden tot significante financiële verliezen en zelfs risico’s voor de veiligheid. Daarbij komt dat ransomware-aanvallen en andere cybersecuritydreigingen steeds geavanceerder worden, waardoor de noodzaak voor robuuste en betrouwbare back-up oplossingen alleen maar toeneemt.

De impact van een OT-uitval

Een eenvoudig voorbeeld is een productiefaciliteit waar machines plotseling uitvallen door een systeemfout of cyberaanval. Dit resulteert niet alleen in onmiddellijke productieverliezen, maar kan ook leiden tot langdurige verstoringen in de leveringsketen en klantrelaties. In sommige gevallen kunnen zelfs veiligheidsrisico’s ontstaan, met verstrekkende gevolgen voor zowel werknemers als omgeving.

Bij een energiebedrijf kan een storing in OT-systemen resulteren in wijdverbreide stroomuitval, wat een kettingreactie van problemen veroorzaakt voor zowel huishoudens als bedrijven. De financiële schade, gekoppeld aan reputatieverlies, kan een enorme impact hebben op de bedrijfsvoering van het bedrijf.

In deze context zijn betrouwbare back-ups niet alleen een technische noodzaak, maar een strategisch instrument om risico’s te beheren en operationele veerkracht te verzekeren.

Silent Bricks: Uw Betrouwbare Partner in OT Back-up en Beveiliging

Het Silent Brick systeem van de Duitse fabrikant FAST LTA biedt een robuuste oplossing voor het veiligstellen van essentiële OT-gegevens. Met zijn fysieke airgap blijft er ten alle tijden een offline back-up beschikbaar. Deze is ontoegankelijk voor hackers en kan in geval van nood binnen zeer korte tijd actief gesteld worden, zodat de OT weer operationeel is. Daarnaast is het systeem enorm schaalbaar, waardoor het gemakkelijk en kosten-efficiënt meegroeit met de data van uw bedrijf. Verder zijn de Silent Bricks er ook in een hardware WORM versie. Hiermee kunt u gemakkelijk cruciale data archiveren en beschermen tegen elke vorm van verlies en verandering.

Conclusie

In een wereld waarin de afhankelijkheid van technologie steeds groter wordt, is de bescherming van operationele technologie met betrouwbare back-upoplossingen geen luxe, maar een noodzakelijke voorzorgsmaatregel. Silent Bricks staan klaar om deze cruciale rol in uw organisatie te vervullen, waardoor de continuïteit en veiligheid van uw bedrijf gewaarborgd blijven.

Silent Bricks & Silent Cubes: Betrouwbare datagarantie

Met de flexibele Silent Brick en Silent Cube systemen van FAST LTA kunt u de datagarantie van uw bedrijf beter waarborgen. Veilig, schaalbaar, betrouwbaar en betaalbaar! Met inmiddels al 3000+ tevreden klanten, 200+ Petabyte aan veilig opgeslagen data en 0 bit dataverlies zijn deze systemen bewezen effectief! 

Geniet van veilige, volledige gegevensback-up met het flexibele Silent Brick systeem dat naadloos aansluit bij de behoeften van uw organisatie. 

 

Met het uiterst veilige Silent Cube systeem staat u garant voor lange termijn, compliant archivering zonder enige vorm van dataverlies. 

Schrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld je hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.