Archivering: vermijd onverwachtse kosten!

In de complexe wereld van data-archivering is de keuze tussen Cloud en on-premise opslag cruciaal. Deze keuze wordt beïnvloed door de noodzaak om bedrijfskritieke data te beschermen en te voldoen aan compliance en regelgeving. Daarnaast  is het essentieel om efficiënt dataherstel en bedrijfscontinuïteit te waarborgen.

De balans tussen Cloud en on-Premise archivering

Elke archiveringsmethode heeft zijn eigen unieke voordelen. Cloud-archivering biedt schaalbaarheid en flexibiliteit, waardoor het gemakkelijk aanpasbaar is aan de fluctuerende opslagbehoeften. Het vermindert de last van onderhoud en maakt data toegankelijk vanaf elke locatie, wat samenwerking tussen teams bevordert.

Aan de andere kant, on-premise archivering biedt volledige controle en veiligheid voor gevoelige of gereguleerde data.  Op lange termijn zal dit kostenefficiënter zijn. Compliant archiveren wordt met de juiste on-premise systemen aanzienlijk makkelijker en goedkoper.

Een belangrijke overweging

Een essentiële overweging is de frequentie waarmee u toegang nodig heeft tot uw gearchiveerde data. Cloud-archivering biedt gemakkelijke toegang vanaf elke locatie, maar kan leiden tot onverwachte hoge kosten bij frequent gebruik, door kosten voor dataoverdracht en -toegang. Per extra benadering kunnen de kosten snel enorm hoog oplopen.

In geval van een actief archief dat vaak en snel benaderd moet wordenis het voordelig om een on-premise archiefstorage te gebruiken. Denk hierbij aan PACS-archieven in ziekenhuizen. Aan de andere kant, wanneer een kleine hoeveelheid data voor een lange termijn bewaard moet worden en praktisch nooit benaderd wordt, kan dit gemakkelijk en kosten-efficiënt in de Cloud worden opgeslagen.

Conclusie

Uw keuze tussen Cloud- en on-premise archivering moet een evenwichtige afweging zijn van toegankelijkheid, compliance en kosten, rekening houdend met uw huidige en toekomstige behoeften. Door een strategie te kiezen die past bij uw unieke vereisten, kunt u een optimaal evenwicht vinden tussen financiële haalbaarheid en operationele efficiëntie. Neem voor on-premise archivering eens een kijkje naar de Silent Cube systemen. Deze bieden dé oplossing voor on-premise-, lange termijn- en compliant archivering.

Silent Bricks & Silent Cubes: Betrouwbare datagarantie

Met de flexibele Silent Brick en Silent Cube systemen van FAST LTA kunt u de datagarantie van uw bedrijf beter waarborgen. Veilig, schaalbaar, betrouwbaar en betaalbaar! Met inmiddels al 3000+ tevreden klanten, 200+ Petabyte aan veilig opgeslagen data en 0 bit dataverlies zijn deze systemen bewezen effectief! 

Geniet van veilige, volledige gegevensback-up met het flexibele Silent Brick systeem dat naadloos aansluit bij de behoeften van uw organisatie. 

 

Met het uiterst veilige Silent Cube systeem staat u garant voor lange termijn, compliant archivering zonder enige vorm van dataverlies. 

Schrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld je hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.