Abonneer op onze blog

Thuiswerkers opgepast!

Thuiswerkers opgepast!

Eerlijk is eerlijk: dankzij de cloud is het in deze tijden mogelijk om op grote schaal thuis te werken. En daar mogen we blij om zijn, want daarmee houden we het aantal besmettingen met het coronavirus hopelijk in de hand. Meestal gaat dat thuiswerken goed, maar we zien ook steeds meer de keerzijde van deze manier van werken.

Lees meer

Waarom archiefdata snel en goedkoop beschikbaar moet zijn

Waarom archiefdata snel en goedkoop beschikbaar moet zijn

Een klant vertelde ons laatst dat zij voor medische onderzoeksdata tijdens de bewerking en analyse gebruik maken van lokale storage. Dat is immers snel en goedkoop, want het is on premise en voor elke transactie in de cloud betaal je immers een bedrag. Vervolgens vertelde zij ons dat als de data eenmaal geanalyseerd zijn en de status 'archief' krijgen, ze dat als archiefdata naar de cloud verplaatsen. Want dat is goedkoop.

Lees meer

Waarom ransomware groeit en wat je ertegen kunt doen

Waarom ransomware groeit en wat je ertegen kunt doen

Steeds vaker duiken in het dagelijks nieuws berichten op over ransomware en aanvallen van hackers op computersystemen. De slachtoffers zijn niet de minsten. In december kreeg de universiteit van Maastricht te maken met ransomware en werd er daadwerkelijk losgeld betaald. Maar ook kleinere bedrijven en organisaties krijgen in toenemende mate te maken met deze vorm van criminaliteit. Uit cijfers van de NOS blijkt dat het aantal datalekken in 2019 29 procent hoger was dan in 2018. En er is een kwart meer meldingen van ransomware-aanvallen. Die getallen liegen er niet om.

Lees meer

Werkt jouw back-up eigenlijk wel?

Werkt uw back-up eigenlijk wel?

Enige weken geleden publiceerden we een blog over de 'aloude' 3-2-1 regel bij het maken van een back-up. Een van onze partners reageerde op deze blog met de terechte opmerking dat het testen van de restore net zo belangrijk is. Dat is zeker waar en we vertellen er graag meer over, want ook hier zijn met het toenemend gebruik van de cloud de nodige haken en ogen te ontdekken.

Lees meer

Zorg & ICT 2020 - registreer hier voor seminars en gratis ticket

Van 16 t/m 18 juni vind in de Jaarbeurs in Utrecht de jaarlijkse vakbeurs Zorg & ICT plaats. Dit event is hét startpunt voor digitaal gedreven zorg en wordt beschouwd als het jaarlijkse hoogtepunt voor actuele informatie, zichtbare innovatie, inspiratie en is de uitgelezen gelegenheid om kennis uit te wisselen en te netwerken met vakgenoten en experts uit de markt.

Dit jaar zijn FAST LTA en COMEX op stand E0125 in hal 1 aanwezig en presenteren samen met Switch IT het Silent Brick storage systeem als flexibel secundair storage systeem voor bijv. PACS, HIS, RIS, EPD en back-up storage.

Lees meer

Contact

Over ons

Wij zijn een klein creatief team gespecialiseerd in digitale opslagsystemen voor archief, back-up en content distribution. Ons doel is voor alle klanten de meest optimale oplossing te vinden en de klanten bij het gebruik van onze systemen perfect te ondersteunen.

Laatste blogs

De do's en don'ts van een NAS

Geschreven op 24 juli 2019


Nog even over de cloud

Geschreven op 10 juli 2019

Schrijf nu in voor tips en info

COMEX logoSchrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld u hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.

Naam
E-mailadres


Adres

COMEX
Vogt 21, 6422 RK Heerlen

+31-43-3088400
office@comex.eu
support@comex.eu