Abonneer op onze blog

Bekijk de Silent Bricks op de IBC!

De RAI in Amsterdam is van 13 tot 18 september het toneel voor de International Broadcasting Convention (IBC). FAST LTA, de Duitse producent van Silent Bricks, is op de IBC aanwezig en dat is niet zonder reden. De televisiewereld maakt voor opslag van data vaak nog gebruik van LTO tapes. Deze tapes hebben een grote capaciteit en kunnen dus veel beeldmateriaal opslaan. Maar er kleven aan het gebruik ervan ook nogal wat nadelen. Nadelen die de Silent Bricks niet kennen.

Silent Bricks vs LTO tapes

LTO tapes hebben inderdaad een grote opslagcapaciteit en zijn goed transportabel. Niet onbelangrijk. Maar de veiligheid in alle opzichten laat nogal te wensen over en het werken met deze tapes is veel omslachtiger en meer tijdrovend in vergelijking met Silent Bricks. Als je gegevens wilt vinden, moet je voordat heen-en-weer spoelen, zoals dat met tapes nu eenmaal moet. Silent Bricks daarentegen hebben een hoge redundantie en random access. In de praktijk werken Silent Bricks dan ook veel sneller dan LTO tapes.

Vanuit OB-vans

De broadcasting industrie heeft behoefte aan goede opslag van beeldmateriaal, pure archivering dus. Daarnaast heeft de industrie opslag nodig om direct af te kunnen spelen. Een voorbeeld. Voor sportuitzendingen wordt in de voorbeschouwing vaak gebruik gemaakt van archiefbeelden en extra informatie. Maar een uitzending van locatie - denk aan de Tour de France - kan meestal geen gebruik maken van een snelle internetverbinding. Vanuit zogenoemde OB-vans wordt de uitzending verzorgd. De Duitse publieke omroep beschikt over Silent Bricks in deze wagens, vol archiefbeelden, zodat ze rechtstreeks vanuit de OB-vans ook archiefbeelden kunnen uitzenden.

Stand op de IBC

Ook voor vele andere toepassingen in de televisiewereld worden Silent Bricks ingezet en zien gebruikers de vele voordelen in. Reden genoeg voor producent FAST LTA om op de IBC aanwezig te zijn. De stand van FAST LTA is te vinden in hal 7, stand D21. Graag tot ziens!

Verschillende branches geholpen met Silent Bricks

Veilig en betrouwbaar opslaan van allerlei soorten data is eerder regel dan uitzondering. Niet zelden gaat het daarbij om grote hoeveelheden data, zoals we in onze vorige blog uiteen hebben gezet. Het belang van een goede opslag wordt in steeds meer branches onderkend. De Europese wet MiFID II staat voor Markets in Financial Instruments Directive. Deze richtlijn is in de Europese Unie op 1 november 2007 in werking getreden en heeft verschillende doelstellingen. Onlangs is de wet verder aangescherpt. Belangrijk is het beschermen van beleggers en de integriteit van de de financiële markten. Daarnaast is onder meer het bevorderen van eerlijke, transparante, efficiënte en geïntegreerde financiële markten van belang.

Lees meer

Zo kun je je back-up verkleinen!

Veel organisaties kennen het probleem: een enorme hoeveelheid data, waarvan dagelijks een back-up gemaakt moet worden. In sommige gevallen is die hoeveelheid zo groot, dat het maken van een back-up langer duurt dan 24 uur. Een probleem is geboren en in feite is dat al zo als het back-uppen langer duurt dan 12 uur, omdat het maken van een back-up dan al gebeurt terwijl mensen nog met de data werken. De oplossing is eenvoudig: zorg dat je minder moet back-uppen. Hoe eenvoudig ook, veel bedrijven en organisatie beseffen dit niet.

Lees meer

Veel data? Denk aan Silent Bricks!

Veel bedrijven in verschillende branches hebben te maken met filmbeelden. Bedrijven in de beveiliging bijvoorbeeld. Beelden die worden gemaakt door beveiligingscamera's moeten voor een bepaalde tijd bewaard worden. Dit betekent een grote hoeveelheid data, die je goed moet organiseren, bijvoorbeeld in tijdsvakken. Dat kan prima met Silent Bricks: die zijn voor (bijna) alle toepassingen snel genoeg, afhankelijk van hoe je ze formatteert. Daarover spraken we al in onze vorige blog.

Lees meer

Flexibiliteit in opslag gevraagd en geboden!

Opslag van data lijkt misschien simpel en technisch gezien is dat vaak ook zo. Maar het medium om die data op op te slaan, kan behoorlijk verschillen. Hoe maak je de juiste keuze? Elk systeem heeft z'n voor- en nadelen. Wat je het liefst zou willen is één systeem voor opslag en dit systeem op flexibele wijze inzetten.

Silent Bricks

En het leuke is: dat kan. Silent Bricks zijn er als 'standaard' bricks, met harde schijven. Maar ze zijn er ook met flash-disks, SSD's. Die zijn iets sneller. En beide versies zijn er ook met een hardware WORM controller, zodat gegevens niet gewist kunnen worden. Aanvullend kunnen de bricks op vier verschillende manieren geformatteerd worden. Twee soorten van een secureNAS-systeem, met tweevoudige en drievoudige pariteit: binnen één brick mogen twee of drie harde schijven uitvallen zonder dat de data verloren gaan.

Lees meer

Contact

Over ons

Wij zijn een klein creatief team gespecialiseerd in digitale opslagsystemen voor archief, back-up en content distribution. Ons doel is voor alle klanten de meest optimale oplossing te vinden en de klanten bij het gebruik van onze systemen perfect te ondersteunen.

Laatste blogs

Bekijk de Silent Bricks op de IBC!

Geschreven op 11 september 2018


Verschillende branches geholpen met Silent Bricks

Geschreven op 20 augustus 2018

Schrijf nu in voor tips en info

COMEX logoSchrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld u hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.

Naam
E-mailadres
 


 

Adres

COMEX
Vogt 21, 6422 RK Heerlen

+31-43-3088400
office@comex.eu
support@comex.eu