Data is het nieuwe goud. Behandel het ook als zodanig!

Er werken tegenwoordig heel veel mensen in de IT, met 1001 verschillende functies. Het leuke – althans, dat vinden wij – is dat het uiteindelijk allemaal draait om data. Data die informatie herbergt. IT staat immers voor Informatie Technologie, en dat is natuurlijk niet voor niets. We verliezen met z’n allen vaak uit het oog dat data de kern van al ons werk is.

Data is de kern

In onze blogs spreken we regelmatig over ransomware. Het versleutelen van data door hackers zorgt ervoor dat bedrijven en organisaties compleet plat komen te liggen. Dure hardware en cloudoplossingen ten spijt: zonder hun data beginnen ze helemaal niets. Net zo vaak hebben we het over het veilig en goed opslaan van data, het verschil tussen back-up en archief en wat je eventueel in de cloud kan opslaan en wat liever niet. De kern van elk systeem is de informatie in onze digitale data. Een netwerk is geen doel op zich, het nut van een goed netwerk is toegang geven tot de informatie. Altijd is dat waar het in onze werk om gaat.

Zuinig zijn met je data!

Data is de kern van ons werk in de IT. Noem het ‘het nieuwe goud’. Essentieel in ons werk is het om die data valide en toegankelijk te houden. We mogen data best een beetje koesteren en goed behandelen. En in onze wereld met prachtige software, supersnelle verbindingen en hoogstaande apps mogen we nooit vergeten dat het echt daar om draait. We blijven het daarom zeggen: wees zuinig op je data. Zorg voor een goede opslag, back-up en archivering. Dat is geen sluitpost op de begroting, maar feitelijk waar het mee begint.

Schrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld je hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.