Het belang van echte vendor-neutraliteit in archiefoplossingen

In een ideale wereld zouden digitale archieven vrij moeten zijn van beperkingen door leveranciers, waarbij organisaties de vrijheid hebben om hun data naadloos tussen verschillende systemen te verplaatsen. Echter is de realiteit vaak anders. Veel archiefoplossingen beweren vendor-neutraal te zijn, maar kampen met beperkingen die organisaties binden aan peperdure licenties, specifieke hardware, of beide. Dit leidt tot een situatie waarin de belofte van vendor-neutraliteit meer een marketingterm lijkt dan een praktische realiteit.

Een valse belofte?

Traditioneel worden archiefoplossingen aangeboden met de belofte van flexibiliteit en schaalbaarheid. In de praktijk blijken deze systemen echter vaak vendor-specifiek te zijn, waardoor bedrijven vastzitten aan dure licenties en beperkt zijn in hun keuze voor toekomstige uitbreiding of migratie. Dit vormt een significante belemmering voor organisaties die hun data willen beheren op een manier die het beste past bij hun veranderende behoeften.

Bovendien lijken sommige zogenaamd vendor-neutrale archieven op hardware basis op het eerste gezicht flexibel, maar vereisen ze specifieke producttypes of componenten. Dit betekent dat, wanneer bijvoorbeeld een harde schijf vervangen moet worden, organisaties alsnog afhankelijk zijn van de oorspronkelijke leverancier voor vervanging. Dit ondermijnt de fundamentele waarde van een echt vendor-neutraal systeem: onafhankelijkheid en controle over je eigen archiefoplossing.

Vendor-neutraal archiveren met de Silent Cubes van FAST LTA

Tegen deze achtergrond onderscheidt het Silent Cube systeem van FAST LTA zich als ware vendor-neutrale archiefstorage. Met Silent Cubes hebben organisaties de vrijheid hebben om hun archiefopslag te beheren zonder beperkingen, vendor-neutraal.

Voordelen van Silent Cube:

  • Volledige controle: Gebruikers hebben de volledige controle over hun data, met de mogelijkheid om data vrij te verplaatsen van en naar andere systemen.
  • Geen verborgen kosten: Er zijn geen peperdure licenties of verborgen kosten voor het overstappen naar of van het systeem. Dit maakt Silent Cube een kosteneffectieve oplossing op de lange termijn.
  • Flexibiliteit in hardware: In tegenstelling tot systemen die specifieke hardwarecomponenten vereisen, biedt Silent Cube flexibiliteit. Dit zorgt ervoor dat organisaties niet vastzitten aan bepaalde producttypes of leveranciers voor onderhoud en uitbreidingen.
  • Duurzaamheid en betrouwbaarheid: Ontworpen voor lange termijn archivering, biedt Silent Cube een duurzame en betrouwbare oplossing. Gegarandeerde datagarantie zonder kans op (on)bewuste wijzigingen of verlies. Daarnaast is het systeem gecertificeerd voor AVG-conforme archivering.
Conclusie

Het Silent Cube systeem van FAST LTA belichaamt de ware essentie van vendor-neutraliteit, waardoor organisaties vrij zijn om hun data te beheren op een manier die het beste bij hun behoeften past, zonder beperkingen of verborgen kosten. Voor organisaties die op zoek zijn naar een echte vendor-neutrale oplossing, biedt het Silent Cube systeem de perfecte uitkomst. Informeer vandaag nog naar de mogelijkheden van het Silent Cube systeem ter aanvulling van uw huidige IT-infrastructuur.

Silent Bricks & Silent Cubes: Betrouwbare datagarantie

Met de flexibele Silent Brick en Silent Cube systemen van FAST LTA kunt u de datagarantie van uw bedrijf beter waarborgen. Veilig, schaalbaar, betrouwbaar en betaalbaar! Met inmiddels al 3000+ tevreden klanten, 200+ Petabyte aan veilig opgeslagen data en 0 bit dataverlies zijn deze systemen bewezen effectief! 

Geniet van veilige, volledige gegevensback-up met het flexibele Silent Brick systeem dat naadloos aansluit bij de behoeften van uw organisatie. 

 

Met het uiterst veilige Silent Cube systeem staat u garant voor lange termijn, compliant archivering zonder enige vorm van dataverlies. 

Schrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld je hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.