Digitale opslag is voor elk bedrijf een andere afweging

Het thema sprak veel bezoekers van de beurs Infosecurity Data & Cloud Expo op voorhand kennelijk aan. De titel ‘To cloud or not to cloud, is that the question?’ zorgde voor twee volgeboekte seminars. Anders gezegd: het onderwerp roept veel vragen op bij bedrijven en organisaties die staan voor de vraag hoe zij hun digitale bestanden op moeten slaan. Is de cloud daarvoor werkelijk het beste geschikt? Waarom of waarom niet? Wat zijn de alternatieven?

Veiligheid

Veiligheid is een groot goed en dat realiseerde de organisatie van de beurs zelf zich twee weken van tevoren ook: er was sprake van een datalek waardoor enkele functionaliteiten niet beschikbaar waren. Een slechte beurt, juist voor zo’n beurs, maar het onderstreept het dilemma waar veel organisaties mee kampen. Is het allemaal wel veilig genoeg? Er is veel onzekerheid over opslag in de cloud en duidelijk werd dat goed advies meer dan nodig is. En: wat is de cloud eigenlijk? Is dit Amazon en Microsoft? Of een eigen server in het datacenter die je met cloudfunctionaliteiten aanspreekt? En wat is precies je eigen private cloud? De term ‘cloud’ blijkt niet eenduidig. En dus: bedoelen we wel allemaal hetzelfde als we het over de cloud hebben?

Wikken en wegen

Het is daarom goed te kijken naar de voor- en nadelen van de diensten en producten die verschillende aanbieders hebben. Wat heb je nodig? Veel bedrijven en organisaties zoeken naar advies op dit punt en er is geen eenduidig antwoord. Voor elk bedrijf en organisatie is er sprake van een andere afweging. Wat sla je lokaal op? (En dan zijn Silent Bricks natuurlijk een prima optie).

Combineren

De beste generale oplossing is: je hoeft je niet vast te leggen op één systeem of één opslaglocatie. Je kunt dingen combineren en kijken naar diensten en producten die combinaties bieden om zo de voordelen van de verschillende mogelijkheden samen te voegen. Je kunt een eerste back-up bijvoorbeeld lokaal opslaan en de tweede, die je hopelijk nooit nodig hebt, in de cloud. Voor elk bedrijf en organisatie is dat weer een andere afweging en dus maatwerk. Laat je daarom goed adviseren, bijvoorbeeld via een gratis telefonisch consult van onze experts. Je kunt dit hier aanvragen:

 

Gratis telefonisch consult

Schrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld je hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.