Even wat geheugen bijzetten

Wat eenmaal in een archief zit, komt er meestal niet meer uit. Anders gezegd: een archief wordt alleen maar groter. Nu veel archieven digitaal worden, vraagt dat in de loop van de tijd om meer geheugenruimte. Tegelijkertijd geldt dat wat eenmaal in het archief is opgeslagen, niet overschreven mag worden en af en toe geraadpleegd wordt. Het moet veilig zijn en ook over een x aantal jaren nog bekeken kunnen worden. Klinkt eenvoudig.

Zonder grote aanpassingen

Het zou mooi zijn als je heel eenvoudig, als legoblokken, wat geheugenruimte toe zou kunnen voegen. Als het ware gewoon wat geheugen erbij prikken. Het kan. Relatief goedkoop zelfs, en zonder grote aanpassingen in het systeem. Silent Bricks zijn daar prima voor geschikt. Overigens geldt dat ook voor back-up ruimte; aan een back-up worden toch andere eisen gesteld dan aan een archief. Een back-up wordt heel regelmatig overschreven en is dankzij Silent Bricks in alle richtingen schaalbaar. Behalve de storage voor archief, die niet overschrijfbaar is, is de opslag uiteraard voor andere toepassingen te gebruiken, niet alleen voor bijvoorbeeld een back-up.

Flexibel in drie richtingen

Je capaciteit van opslag naar wens vergroten en verkleinen. De snelheid veranderen door flash brick of een gewone brick te gebruiken. En herschrijfbaarheid aanpassen. Dus in drie richtingen flexibel, zonder dat je moet overstappen naar een ander systeem of andere software. Of je nu een archief-, back-up of NAS-storage hebt: meestal wordt er lang over gewikt en gewogen hoe veel extra opslag nodig is. Als je daadwerkelijk je opslag zo flexibel en makkelijk kunt aanpassen, scheelt dat alweer heel wat hoofdbrekens. Onze oplossing: Silent Bricks.

Schrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld je hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.