Hoe lang duurt een IT-leven?

De laatste tijd zien wij steeds vaker (bijvoorbeeld op LinkedIn) in bedrijfsprofielen staan: “Duurzaamheid zit in ons bedrijfs-DNA.” Wat betekent zoiets eigenlijk? Dat medewerkers op computers van 15 jaar oud moeten werken?

Onlangs ontvingen we in het kader van een capaciteitsuitbreiding een Silent Cube archiefstoragecontainer van een van onze eerste klanten terug. Deze Cube is 14 jaar oud. Alle gegevens die erop stonden, zijn zonder problemen overgezet naar nieuwere hardware (wat vooral economisch verstandig was). De laatste opdracht die we nog hadden: het vernietigen van de originele harde schijven.

14 jaar oud. Gebruikt u nog IT-hardware van 14 jaar geleden? Niet alleen als museumstuk of “voor het geval dat we het nog nodig hebben voor…”, maar echt productief, elke dag? Mijn laptop draait in ieder geval niet meer op Windows 7 of Mac OS 10.6 Snow Leopard…

Duurzaamheid heeft veel te maken met levensduur. Dit wordt vaak over het hoofd gezien in discussies over elektrische auto’s en de energietransitie: het afvoeren van oude apparatuur en de productie van nieuwe apparaten wegen meestal veel zwaarder dan een hoger energieverbruik tijdens gebruik. Daarom zijn alle nodige voorschriften meestal alleen van toepassing bij nieuwe aanschaf of vervanging. En daarom zijn argumenten zoals “maar als iedereen meteen overstapt op elektrische auto’s…” nogal onzinnig.

Onze klant had zijn Silent Cube uit 2009 niet hoeven vervangen. Zelfs in combinatie met de nieuwste hardware – de zojuist geïntroduceerde Silent Cube DS Pro en Head Unit Pro – zou deze Silent Cube uit 2009 nog steeds uitstekend werken. En dankzij Erasure Coding, Digital Audit en Disk Mix hoeft hij zich ook geen zorgen te maken of het herstellen van individuele gegevens of van alle gegevens zal lukken.

Meer dan 80% van onze klanten van 10 jaar geleden gebruikt nog steeds onze opslagoplossingen. Zonder compatibiliteitsproblemen. Zonder angst voor gegevensverlies. Duurzaamheid is meer dan groene stroom en goede bedoelingen. Bij FAST LTA komt het toewijden aan duurzaamheid ook en vooral in de productontwikkeling tot uiting.

Met duurzame groeten, 

Het Comex Team

Nu Pro: Silent Cubes

Nieuwe modellen per direct beschikbaar

Silent Cube DS Pro & Head Unit Pro

Go Pro: met doorgaans 10G-Ethernet en capaciteiten van 16, 32 of 64 TB per hoogteeenheid zijn onze Pro-systemen klaar voor de meest moderne modaliteiten en nieuwste archieftoepassingen.

Schrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld je hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.