Storage oplossingen
voor
archief  back-up  cold data ... 

Wij zijn dé specialisten voor secundaire storage

Het overgrote deel van de opgeslagen data zijn secundaire data. Bijvoorbeeld archiefdata die niet meer wijzigen of back-updata. Maar ook bestanden en documenten die nog bewerkt worden, maar niet (meer) in de meest actieve fase van bewerking zijn. 

Secundaire data zijn de meest omvangrijke en vaak ook de meest waardevolle data van een organisatie. Ze moeten daarom op de juiste manier manier bewaard worden. En dit soms voor een zeer lange periode.

Voor de speciale eisen aan de opslag van secundaire data bieden wij gespecialiseerde opslagsystemen.
Energiezuinig. Veilig. Snel. Betaalbaar.

Beveiliging van data

Een modern back-up is de basis van elke beveiliging van data.

Het Silent Brick systeem voldoet aan alle eisen, inclusief snelle flashopslag, (immutable) object store virtuele tape library en air-gap – en alles zonder tape.

Duurzaam bewaren

Waardevolle data vragen om bijzondere bescherming.

De Silent Cubes en de Silent Brick WORM zijn de speciale opslagsystemen voor de rechtsgeldige en AVG-conforme archivering van gegevens. Inclusief echte WORM hardware-immutability.

Betaalbare opslag

Van enkele terabytes tot tientallen petabytes.

De Silent Bricks bieden veilige, snelle en energiezuinige opslag voor koude data. Met random access toegang ook in VTL-mode. En zijn daarmee ook economisch een alternatief voor tape libraries.

Tapeless archief, back-up, cold storage, editing, ...

Referenties
“Volgens mij is dit een oplossing die heel goed past in een archief. Dit systeem is energiezuinig, alle gegevens zijn elke week onderwerp van een audit, alles is drie maal redundant. En de hardwarematige WORM. Dat was doorslaggevend.”
Jeen Oppedijk
Senior ICT-Specialist
“In 15 jaar als hoofd ICT heb ik alleen zeer zelden een technologische firma gezien, die zich beginnend met de met vakkennis [...] tot aan de implementatie van de nieuwe technologische oplossing zo flexibel, snel en kwalitatief hoogwaardig engageert. Chapeau!”
Joachim Schmitt
Hoofd ICT
“Stel, je hebt veel geld en energie gestoken in het tegenhouden van hackers, dan kan het nog misgaan. Vaak is dat door menselijke fouten. Toch wilden we een veilige back-up die voor hackers onbereikbaar zou zijn, zodat we bij een hack of andere calamiteit niet helemaal onthand zouden zijn.”
Roel Jansen & Gerrie Gossens
Technisch Informatie Adviseur & Systeembeheerder
Over ons

Digitale data bevatten het nieuwe goud. Data zitten vol met informatie die voor organisaties en bedrijven onmisbaar is. Die onmisbaarheid blijkt snel genoeg als data om wat voor reden dan ook tijdelijk niet beschikbaar is. Het is daarom essentieel om data veilig op te slaan. COMEX hanteert daarvoor verschillende producten en manieren om dat te doen. Een scheiding back-up en archief bijvoorbeeld. En het creëren van een air-gap.

COMEX is sinds 1992 gespecialiseerd in producten voor duurzame digitale opslag en distributie van digitale data.  Onze focus is gericht op snelle en uiterst betrouwbare storagesystemen voor back-up en langdurige archivering van digitale gegevens. De archief- en storagesystemen van FAST LTA staan garant voor pasklare oplossingen.

COMEX heeft toegang tot bijna alle voormalige optische opslagsystemen en heeft een ruime ervaring met het overzetten van data van oude opslagsystemen naar onze up-to-date oplossingen.

Schrijf in voor tips en info!

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld je hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.

Schrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld je hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.