Back-up, archief, cold storage: Dit verandert alles. 

Hallo.

Er is een nieuw wapen in de eeuwige strijd tegen steeds groter wordende en steeds langer durende back-ups: Fast Clone Support.

Hoewel de naam anders doet vermoeden, zijn wij niet de uitvinders van deze technologie, maar Veeam.

Kort gezegd werkt de truc als volgt: binnen een back-up worden reeds aanwezige databestanden niet opnieuw opgeslagen, maar alleen nog gerefereerd. Aangezien in een typische back-up omgeving het merendeel van de data nooit verandert, kan op deze manier een groot deel van de kopieerprocessen worden bespaard. Dit geldt in het bijzonder ook voor onze Immutability-feature, de Continuous Snapshots.

De effecten zijn dramatisch.

Allereerst worden back-ups tot 80% sneller dan zonder Fast Clone Support. Het meeste profijt heb je wanneer je als primair doel direct overstapt naar de op Flash-gebaseerde Silent Brick Plus. Aangezien de Forever-Incremental technologie bij het herstellen zeer IO-intensief is, is dit sowieso een goed idee om in geval van nood zo snel mogelijk weer operationeel te zijn. Maar ook de reguliere Synthetic Full back-ups in het secundaire doel zijn in een fractie van de gebruikelijke tijd voltooid.

Bovendien heb je voor dezelfde back-up strategie, afhankelijk van de instantie en implementatie, ongeveer 50% minder opslagruimte nodig – of kun je op je bestaande systeem veel meer data beveiligen of vaker (synthetische) Full Backups maken. Het effect is direct zichtbaar als je bijvoorbeeld in de Veeam Capacity Calculator rechtsboven de schakelaar “ReFS/XFS” inschakelt.

Met andere woorden: je back-up wordt sneller en goedkoper.

En dat gratisFast Clone Support is vanaf augustus beschikbaar voor alle Silent Brick Systemen via een software-update. Als dat geen goed nieuws is.

Excuseer de afgezaagde uitdrukking in de titel. Misschien kijk ik te veel YouTube. Maar zoals Michael Bechtold van Bechtle Rottenburg zegt: “Fast Clone Support is een Game Changer voor back-up opslagsystemen”.

Let’s change the game.

Met veilige groeten uit München en Heerlen,

Team Comex en FAST LTA

FAST FORWARD: Back-ups tot wel 80% sneller, 30-50% kleiner en veel goedkoper

Met het FAST FORWARD Performance-Offensief 2024 versnellen we uw back-up & recovery in het Silent Brick System aanzienlijk. Hardware- en software-upgrades zorgen voor een fors hogere snelheid bij het back-uppen en herstellen.

Verheug u op de nieuwe standaard voor back-up & recovery.

Cloud-experience met on-premise zekerheid? 

Dat kan met de nieuwe FLEX en STAR modellen. Combineer nu de voordelen van cloud met de voordelen van on-premise storage en verhoog zo de zekerheid van uw data.

Zo geniet van je met FLEX van flexibele prijzen, waardoor je alleen betaalt voor de opslag die je daadwerkelijk gebruikt. Daarnaast biedt STAR de oplossing voor een veilige tweede locatie van jouw data in ons beveiligde datacenter. 

Schrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld je hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.