Dat kan dus ook: een System Rescue Brick

Heel gewoon: een USB-stick of zelfs CD met het label ‘System Rescue’. Kent u ze nog? Deze devices hadden een klein Linux-systeem, dat je in een computer kon steken. Na opnieuw starten had je dan een noodsysteem waarmee je bepaalde basiszaken in het systeem kon regelen, tot virussen opsporen aan toe. Maar een USB-stick of CD is tamelijk beperkt en je kunt maar één computer per keer repareren. Maar toch: het is een manier om je systeem te redden.

Red de hele IT-omgeving!

Maar het principe is prima en je zou het ook goed op een grotere schaal vanaf een Silent Brick kunnen doen. Want een snelle Silent Brick met flashdisks als System Rescue Brick kan prima de twintig belangrijkste virtuele machines bevatten. Goed bewaren voor het geval dat een systeem helemaal platligt! Met deze Silent Brick kun je het systeem mounten en vanaf daar een reddingsomgeving opstarten. Op een Silent Brick past uiteraard veel meer informatie dan op een USB-stick en zo kun je deze System Rescue Brick gebruiken voor een hele IT-omgeving en niet voor één individuele pc. De bricks zijn snel genoeg om meerdere servers tegelijkertijd op te starten en een nood-infrastructuur opzetten.

Dienstverlening

Voor IT-bedrijven is het een idee om dit als dienstverlening aan te bieden. Mooi om bedrijven of organisaties die serverproblemen hebben op deze manier te kunnen helpen. Voor de eerste hulp bij IT-ongevallen kun je op deze manier in ieder geval snel verder.

Meer weten?

We vertellen natuurlijk met plezier over deze en alle andere mogelijkheden van Silent Bricks. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

Schrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld je hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.