De AVG komt eraan: breng hardware op orde!

De AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) stelt een aantal technische eisen aan hardware voor gegevensopslag. Letterlijk: permanent de vertrouwelijkheid, integriteit, beschikbaarheid en veerkracht garanderen.

Veel bedrijven stellen je persoonlijke gegevens online aan jou ter beschikking. Denk aan de accountgegevens bij een webwinkel. Een eventuele DDoS-aanval maakt het dan echter onmogelijk voor gebruikers om aan hun gegevens te komen, de beschikbaarheid is niet gegarandeerd. En de eis voor veerkracht komt bijvoorbeeld om de hoek kijken bij een grote marketingcampagne: het systeem moet een flink aantal extra bezoekers wel aankunnen zonder dat de website plat gaat en gegevens niet meer beschikbaar zijn. Zo stelt de eis om integriteit dat gegevens niet beschadigd mogen raken, wat weer vraagt om voldoende en goede back-ups.

Aan kunnen tonen

Op zich is het niet zo moeilijk als het misschien lijkt. Punt is om te kijken naar de eisen en hoe je die met de huidige systemen tegemoet kunt treden. Zodat áls er iets misgaat, je aan kunt tonen dat je zo goed als mogelijk aan de eisen hebt voldaan. Het is zaak om niet te besparen op integriteit en daarmee een veilig systeem, want het kan veel geld kosten als je niet kunt aantonen dat je zorgvuldig en op de juiste wijze met persoonlijke gegevens bent omgegaan.

Migratie

Een punt van aandacht verdient ook migratie: gegevens overbrengen van het ene opslagsysteem naar het andere bijvoorbeeld. Ook hierbij is het van belang dat de punten vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid gehandhaafd blijven. Dat is via internet niet altijd het geval, omdat je in feite niet goed weet via welke kanalen de data stromen. Transportabele opslagsystemen zullen mede daarom steeds belangrijker worden. Ze zijn veiliger dan werken via het internet.

Businesscontinuïteit

Beschikbaarheid van data en businesscontinuïtiet gaan hand in hand: hoe snel kun je restoren en kun je dat garanderen? Je moet te allen tijde kunnen aantonen dat je de juiste hardware hebt gebruikt.

Onze oplossingen kunnen veel zorgen wegnemen als het gaat om eisen rondom de hardware. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Schrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld je hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.