Het beste van twee werelden

De keuze is niet eenvoudig. Kies je voor het maken van een back-up voor tape of voor disk? Beide systemen hebben voordelen. Een tape back-up is transportabel, je kunt het offline en off-site doen, heeft een laag energieverbruik en het wordt met media rotation ondersteund. Deze voordelen heeft opslag via een hard disk niet. Dit is daarentegen wel snel, heeft een random access en je kunt het direct opstarten. Tape is kwetsbaar en gevoelig voor mechanische en elektromagnetische beschadiging. En dan geldt nog dat de huidige standaard voor tape nu LTO 7 is. LTO 4 is voor de huidige hard- en software niet meer te lezen, dus voortdurend overzetten naar een nieuwere standaard is vereist.

Combinatie

Kortom: aan beide keuzes kleven voor- en nadelen. Niet vreemd dat veel bedrijven en organisaties voor het maken van een back-up daarom kiezen voor een combinatie. Vanwege de snelheid, random access en eenvoud maken ze een back-up op een hard disksysteem. Aanvullend maken ze kopieën op tape. ‘s Nachts wordt de back op op de hard disk gezet en overdag van de hard disk op tape. Die tapes kun je op een andere locatie bewaren. Nadeel: van de tapes kun je geen instant recovery doen en zoals gezegd zijn tapes kwetsbaar en niet heel snel.

Best of both worlds

In SilentBricks worden de voordelen van beide systemen gecombineerd en worden bovendien de nadelen buiten de deur gehouden. De twaalf harde schijven in het systeem zijn snel en redundant, bieden random access en instant recovery. Én ze zijn uitneembaar, offline en op een andere locatie te bewaren. De bricks zijn te gebruiken alsof het een hard disk of tape was. Alleen maar voordelen! Lees hier verder

Meer weten over onze producten voor het maken van een goede back-up? De komende tijd zijn we ‘live’ op meerdere plekken in het land te vinden. Informeer naar een mogelijkheid in de buurt!

Schrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld je hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.