Gegevensbeveiliging en archivering

Een bijdrage van FAST LTA!

H1: Het beschermen van innovaties betekent het beschermen van gegevens
H2: Met de veilige opslagproducten van het in München gevestigde FAST LTA kunnen gegevens en back-ups worden beschermd, zodat een cyberaanval geen ernstige gevolgen heeft.

Bescherm je gegevens

Of het nu gaat om biotechnologie, robotica, autonoom rijden of onderzoek naar de nieuwste batterijtechnologie – innovatieve technologieën genereren enorme hoeveelheden waardevolle gegevens. Gegevens die nooit verloren mogen gaan of in verkeerde handen mogen vallen. Deze gegevens vereisen speciale bescherming tegen cyberaanvallen en hun gevolgen. Het eerste middel van keuze zijn betrouwbare back-ups, zoals benadrukt in het jaarlijkse rapport over IT-beveiliging in Duitsland door het “Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik” (BSI). “De dreiging in de cyberruimte is gespannen, dynamisch en gevarieerd – en daarmee zo hoog als nooit tevoren”, aldus Dr. Gerhard Schabhüser, vicepresident van het BSI. Aanvallers hebben nu bijna altijd als eerste het oog gericht op gegevensback-ups om een snel herstel en daarmee de hervatting van de normale bedrijfsvoering onmogelijk te maken. Omdat een IT-storing en het ontbreken van toegang tot bedrijfskritische gegevens het grootste deel van de kosten veroorzaakt door een aanval vertegenwoordigen, zijn hier speciale oplossingen nodig om deze risico’s te minimaliseren.

Het specialisme van FAST LTA

Hier komen de specialisten van FAST LTA GmbH in München in beeld. “Bij veilige opslag van grote hoeveelheden gegevens denken veel mensen in eerste instantie aan grote Cloud aanbieders zoals Amazon, Google of Microsoft”, zegt Reiner Bielmeier, directeur van FAST LTA. “Veel overheidsinstanties en bedrijven mogen of willen echter hun gevoelige gegevens niet elders opslaan of zelfs aan buitenlandse bedrijven toevertrouwen. Wij hebben als Duitse fabrikant naam gemaakt door deze gevoelige gegevens tientallen jaren veilig op te slaan. Daarom vertrouwen ook veel federale instanties op onze opslagoplossingen.”

In tegenstelling tot andere aanbieders heeft FAST LTA zich gespecialiseerd in gegevensbeveiliging en archivering – en maakt gebruik van speciaal ontwikkelde technologieën in hun opslagproducten. De Münchners noemen dit Multi-Immutable Storage: de oplossingen bevatten meerdere manieren om gegevens te beschermen tegen manipulatie, verlies of misbruik door cybercriminelen. Omdat de verschillende gegevensgebieden verschillende afgestemde beschermingsmechanismen vereisen. Een bijzonderheid van het “Silent Brick System” van FAST LTA is de zogenaamde Air Gap: door verwijderbare opslagcontainers worden de daarop opgeslagen gegevens fysiek gescheiden van de IT-infrastructuur – en zijn toch direct beschikbaar indien nodig.

“Een IT-storing is het ergste scenario voor door gegevens gedreven bedrijven. Helaas betalen nog steeds de helft van de getroffen bedrijven een hoog losgeld aan de aanvallers, in de hoop de gegevens snel te kunnen herstellen. Veel zinvoller – en goedkoper – is het om zo snel mogelijk een waterdichte strategie voor gegevensbeveiliging op te zetten die een snel en volledig gegevensherstel mogelijk maakt. Hier kunnen wij bij helpen”, vat Bielmeier samen.

Silent Bricks & Silent Cubes: Betrouwbare datagarantie

Met de flexibele Silent Brick en Silent Cube systemen van FAST LTA kunt u de datagarantie van uw bedrijf beter waarborgen. Veilig, schaalbaar, betrouwbaar en betaalbaar! Met inmiddels al 3000+ tevreden klanten, 200+ Petabyte aan veilig opgeslagen data en 0 bit dataverlies zijn deze systemen bewezen effectief! 

Geniet van veilige, volledige gegevensback-up met het flexibele Silent Brick systeem dat naadloos aansluit bij de behoeften van uw organisatie. 

 

Met het uiterst veilige Silent Cube systeem staat u garant voor lange termijn, compliant archivering zonder enige vorm van dataverlies. 

Schrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld je hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.