Zo vermijd je variabele kosten!

Ook in onze vorige blog spraken we al over de kosten van datastorage. Alsof de duivel ermee speelde kwam pal daarop het bericht van Microsoft met de mededeling dat de prijs van hun clouddiensten met 11 procent in euro’s stijgt. En ieder jaar opnieuw wordt geïndexeerd. Het kan ook anders.

Wie zijn datastorage bij Microsoft heeft ondergebracht, heeft er ongetwijfeld bericht van gekregen: de clouddiensten van Microsoft worden per april 2023 elf procent duurder. Een fikse prijsstijging, die de softwaregigant goedpraat door te stellen dat de prijzen wereldwijd op elkaar worden afgestemd ten opzichte van de Amerikaanse dollar, zodat klanten consistente prijzen krijgen. Dat zou zorgen voor meer transparantie en voorspelbaarheid. De prijs wordt ieder half jaar opnieuw aangepast aan de koers van de dollar. Het zal allemaal wel kloppen, maar feit is en blijft dat de prijzen in april met 11 procent stijgen. Als je je data in de cloud van Microsoft hebt opgeslagen, voel je waarschijnlijk direct hoe afhankelijk je bent (geworden) van deze dienst. De stijging zal zeker ook te maken hebben met hogere energiekosten en prijzen van hardware. Het meest opvallend is dat Microsoft deze verhoging ‘gewoon’ kan doorvoeren.

Ontzorgen?

Het rechtvaardigt de vraag of je je data nog op de cloud van Microsoft (of Amazon of Google of …) wil laten staan, met stijgende prijzen en afhankelijkheden van de wisselende koers van de dollar. Veel bedrijven en organisaties die hun data in de cloud opslaan, doen dat juist omdat ze op die manier in hoge mate ontzorgd willen worden. En omdat ze helderheid willen. Niet om ieder half jaar opnieuw een afweging te moeten maken. Dat een dienst duurder wordt, is op zich niet vreemd. Maar helaas gaat de combinatie ‘ontzorgd worden’ en ‘goedkoper uit zijn’ maar zelden op, en dat is logisch. Je besteedt een dienst uit, omdat je er zelf geen tijd voor hebt, de expertise niet hebt en/of omdat iemand anders het beter kan. Niet per se goedkoper. Het is een afweging van de waarde van de dienst, maar dat het geen geld kost of goedkoper wordt, dat is een utopie. Ook een cloud moet beheerd worden en ja, dat kost nu eenmaal geld.

Hoe het ook kan

Om dan toch de vergelijking te maken met Silent Bricks: we garanderen voor tien jaar een vaste prijs. Geen gedoe met de koers van de dollar en andere zaken: je weet tien jaar lang waar je aan toe bent. Tien jaar vaste servicekosten en de hardware die je gekocht hebt wordt uiteraard niet meer duurder. Het enige risico zit in de kosten van energie, maar dat is bij opslag in de cloud niet anders. Voordeel is wel weer dat Silent Bricks een bijzonder laag energieverbruik hebben. Ook daarover meer in onze vorige blog. Verder zijn er geen variabele kosten!

Meer weten?

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden van Silent Bricks. We vertellen er graag meer over!

Schrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld je hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.