Zorg voor bedrijfscontinuïteit met een robuuste back-up strategie

In de huidige digitale wereld is het niet langer de vraag of u een back-up strategie nodig heeft, maar hoe robuust deze moet zijn om bedrijfscontinuïteit te waarborgen. Of u nu in de publieke sector, financiële dienstverlening, gezondheidszorg of een andere industrie werkt, een goed doordacht back-upplan is essentieel.

Het belang van back-up strategieën

Een effectieve back-up strategie beschermt tegen dataverlies veroorzaakt door diverse factoren. Welbekende voorbeelden zijn hardwarestoringen, menselijke fouten, cyberaanvallen en zelfs natuurrampen. Het vermogen om snel en effectief te herstellen na een incident is niet alleen essentieel voor het behouden van operationele efficiëntie, maar ook voor het waarborgen van vertrouwen en veiligheid in publieke diensten, bedrijven en instellingen.

Overwegingen voor een juiste back-up strategie

Volgens de richtlijnen van de VNG omvat een optimale back-up strategie het uitvoeren van een gedegen risicoanalyse en bedrijfsimpactanalyse, vaststelling van de Recovery Time Objective (RTO) en Recovery Point Objective (RPO), en het implementeren van de 3-2-1 back-up regel. Deze regel stelt dat er minimaal drie kopieën van de gegevens moeten zijn op twee verschillende media, waarvan één op een andere locatie.

De 3-2-1-1-0 regel: de volgende stap in back-up strategie

Om met uw back-up strategie de next step te gaan en daardoor een nog hogere datagarantie te kunnen bieden, kunt u de 3-2-1 regel uitbreiden naar de 3-2-1-1-0 regel. Simpelweg door 1 offline back-up met 0 fouten toe te voegen. Deze zorgt ervoor dat 1 back-up ten alle tijden, ook tijdens ransomware, beschikbaar blijft en binnen korte tijd weer actief kan zijn. Nul fouten in de back-up zorgen ervoor dat de recovery probleemloos verloopt.

Silent Bricks ondersteunen uw back-up strategie

In lijn met de strategische aanbevelingen van het VNG biedt het Silent Brick systeem een veelzijdige en betrouwbare oplossing die naadloos aansluit bij een effectieve back-up strategie. Met zijn geavanceerde airgap-beveiliging en unieke disk-mix bieden Silent Bricks een extra laag van bescherming. Deze extra beveiliging is essentieel is in het hedendaagse digitale landschap. Het implementeren van Silent Brick systemen in uw back-up strategie zorgt ervoor dat uw organisatie voorbereid is op elk scenario en de continuïteit van bedrijfsprocessen kan waarborgen.

Conclusie

Het implementeren van een robuuste back-up strategie is essentieel voor het waarborgen van de continuïteit van uw organisatie. Door de 3-2-1-1-0 regel te volgen en gebruik te maken van geavanceerde systemen zoals Silent Bricks, kunt u uw gegevens effectief beschermen tegen verlies en snel herstellen na een incident. Voor meer informatie over hoe Silent Bricks uw back-up strategie kunnen versterken, kunt u contact met ons opnemen of onze website bezoeken.

Nieuw: FAST LTA FLEX en STAR

Cloud-ervaring met de veiligheid van on-premise storage? Dat kan met de nieuwe FLEX en STAR modellen. Combineer nu de voordelen van cloud met de voordelen van on-premise storage en verhoog zo de zekerheid van uw data. 

Flexibele facturering voor uw archiefopslag: Met FAST LTA FLEX bieden we facturering voor Silent Cubes Pro systemen op basis van de werkelijk gebruikte capaciteit.

Net als bij cloud-gebaseerde opslag, betaalt u alleen voor wat u daadwerkelijk gebruikt. Wij zorgen voor de uitbreiding, het onderhoud en alle updates.

Tweede locatie zonder de noodzaak van een tweede locatie: met FAST LTA STAR bieden we bescherming voor uw Silent Cubes systeem in het geval van een ramp. 

Uw lokale systeem (of uw eerste FLEX instance) wordt gerepliceerd in ons datacenter. Dit betekent dat er altijd een back-up is van uw gegevens, zelfs in het geval van een totale storing.

Nieuw: Silent Brick AIR, Plus & Max

Onze welbekende Silent Brick productfamilie heeft een rebranding en vernieuwing ondergaan. Fast LTA is nu nog faster met de Silent Brick Plus voor hogere snelheid en prestaties. De vertrouwde Silent Brick AIR is ideaal voor scenario’s waarbij data snel en veilig verplaatst moeten worden. De Silent Brick Max is ideaal voor grote datavolumes, met configuraties tot 240TB.  

Schrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld je hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.